Kim deli, kim akıllı? İnsan merak ediyor. 
Deli ile akıllı arasındaki farkı kim belirliyor? 
Bu soruyu tanıdığım uzman bir doktora sordum. 
Doktor arkadaşım da bir çok test var ama sana en kısa olanı anlatayım.

Bir banyo küvetini su ile dolduruyoruz. Sonra hastaya bu küvetteki suyu boşaltması için bir kaşık, bir bardak, bir kova veriyoruz. "Bu küvetteki suyu bunlardan hangisiyle boşaltarsınız?" diye soruyoruz. Sonra da onun eylemine göre karar veriyoruz. Doktor arkadaşım bana bakarak gülümsedi. Tamam dedim şimdi bu soruyu bana soracak dememe kalmadan; “siz neyle boşaltarsınız?” Diye sorusunu sordu. 
Ben de: Doktorcuğum, normal insan kovayı tercih etmeli değil mi? 
Çünkü kova hem kaşıktan hem de bardaktan daha çok su alır. 
Bence kovayı tercih eden sağlıklı insandır" diyerek cevabımı verdim. 
Doktorda “Bu soruya sağlıklı herkes sizin verdiğiniz cevabı veriyor” dediğinde içimden ‘oh be’ dedim. Sonra doktor arkadaşım omuzuma elini attı: “Oysa normal bir insan küvetin dibindeki tıpayı çeker” dediğinde aklım başıma geldi ama iş işten geçmişti. Doktor arkadaşım “Akıl, sadece bize sunulanlar dışında da çözüm bulmaktır.” Diyerek sözlerini tamamladı. 

Bizde kısaca; kullanamadığımız aklımızı var sayıp dersimizi almış olduk. Kökten bir temizliğin vakti çoktan geldi diyip “Çek tıpayı kurtulalım gitsin diyecek bir deliye ihtiyaç var.” Köklü bir temizlikte milli mutabakatla yapılır. Bu durumda ülkemizdeki liyakat sahibi hakimleri ve savcılarını devreye sokar ve o insanlara siyasi baskı yapılmasını engellerseniz başarılı olursunuz.