Testi Kebabı İçin Gerekli Malzemeler:

1-1 adet testi (çömlek de kullanılabilir.)
2-Kuşbaşı doğranmış et (Dana veya koyun eti tercihe bağlı)
3-Domates
4-Sarımsak
5-Sivri biber
6-Sıvı yağ
7-Tuz, karabiber, kimyon

Testi Kebabı Yapılışı:

1-Testiye önceden sürülmüş sıvı yağ ile birlikte kuşbaşı doğranmış et konur. Testi ateşin ortasına yerleştirilir ve etin pişmesi için ateşin etrafında döndürülerek pişirilir.

2-Et suyunu çekip kavrulmaya başladığında, doğranmış domates, sarımsak, sivri biber, tuz ve karabiber eklenir. Malzemeler iyice karışana kadar karıştırılır.

3-Testinin ağzına bir bez konur ve orta kıvamda hazırlanmış hamur ile sıvanır. Hamurun ortasına küçük bir delik açılır.

4-Testi, hazırlanan köz ateşe gömülerek yaklaşık iki saat boyunca pişirilir. Bu süre zarfında testi ara sıra silkelenerek dengeli bir pişirme sağlanır.

5-Testi ateşten alındıktan sonra, 20 dakika dinlendirilir. Servis için testinin ağzındaki sıva çıkartılır, üzerine kimyon, karabiber gibi baharatlar serpilir ve yemek servise hazır hale getirilir.

Eskişehir'de o üniversitede alışveriş şenliği! Eskişehir'de o üniversitede alışveriş şenliği!

6-Geleneksel uygulamalarda olmasa da, turistik restoranlarda testinin ağzı şov amaçlı olarak satırla kırılarak yemek, testinin içinden servis edilebilir. Bu eşsiz lezzeti denemek için Kapadokya'nın güzelliklerini keşfetmeye davetlisiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi