Trendyol, Trendyol Yemek ve Trendyol Hızlı Market uygulamalarının verilerini paylaştı. Trendyol Yemek, restoran sayısını geçen yıla oranla %31 artırarak, bu dönemde en çok siparişin 17.00 ve 19.00 saatleri arasında verildiğini belirledi. Bu süre zarfında, 4.400'den fazla market, kasap, manav ve pet shop'tan, 50'den fazla su satıcısından ve 7.000'den fazla farklı noktadan sipariş alındı.

En popüler yemek lahmacun olurken, Adana dürüm, tavuk döner, çiğ köfte dürüm ve pizza da sıklıkla tercih edilenler arasında yer aldı. İçecek olarak ise ayran, gazlı içecekler, su ve soğuk çay en çok tercih edilenler oldu. Tatlı tercihleri ise waffle, profiterol, antep fıstıklı ekler, kazandibi ve soğuk baklava olarak sıralandı.

Kahvaltılar için en çok tercih edilen ürünler arasında simit, kaşarlı poğaça, kahvaltı tabağı, patatesli gözleme ve çikolatalı açma yer alırken, en çok sipariş verilen çorbalar mercimek, ezogelin, tavuk suyu, yayla ve kelle paça oldu. Kullanıcıların deniz ürünleri içerisinde en çok hamsi tava, balık çorbası, ekmek arası hamsi, ızgara levrek ve ekmek arası uskumru siparişi verdiği tespit edildi.

Trendyol Hızlı Market uygulamasında kullanıcılar en çok 17:00 ve 19:00 saatleri arasında sipariş verdi. En çok sipariş verilen şehirlerin başında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Adana ve Eskişehir yer aldı.

Atıştırmalıklar arasında bisküvi, kraker, ay çekirdeği, cips ve gofret tercih edilirken, kahvaltıda en çok salam, peynir, sürülebilir çikolata ve yumurta siparişi verildi. Ayrıca, kullanıcıların en çok sipariş verdikleri ürünler sebze, meyve, çikolata, bisküvi, kraker, süt ve cips oldu.

Editör: Sakarya Gazetesi