Malzemeler:
1-1 kg kuzu kuşbaşı
2-6 adet domates
3-6 adet yeşil biber
4-30 diş sarımsak
5-1 yemek kaşığı margarin
6-1 çay kaşığı kekik
7-1 çay kaşığı karabiber
8-1 çay kaşığı kırmızı biber
9-Tuz
Yapılışı:
1-Geniş bir bakır veya alüminyum tepsiyi ocağa alın. Margarini ekleyin ve kuzu kuşbaşı etleri ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
2-Etler suyunu çektiğinde, halka şeklinde doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve etlerle birlikte kavurun. Biberlerin yumuşayıp, lezzet katması için bir süre pişirin.
3-Ardından, küp şeklinde doğranmış domatesleri ve sarımsakları ekleyin. Kırmızı biber, kekik ve tuz ekleyip, malzemeleri karıştırın. Bu karışımı yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
4-Zorkun Tava, domateslerin ve biberlerin suyunu salıp, etin lezzetini çekmesiyle tam bir uyum içinde olacaktır. Tüm malzemeler iyice karıştığında ve piştikten sonra ocaktan alabilirsiniz.
5-Sıcak servis yapın ve yanında pilav veya lavaş ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!