Misafir Odası programında Öğr. Gör. Dr. Nebiye Özaydemir’in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Adıgüzel, radyo yayıncılığının geçmişi, bugünü ve geleceği üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Adıgüzel ayrıca, Anadolu Üniversitesi'nde gerçekleşecek yenilikler hakkında da öğrencilere müjdeler verdi. Eski bir radyocu olarak Dünya Radyo Günü’nde Radyo A’da olmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren Rektör Yusuf Adıgüzel, şunları söyledi:

"Radyonun herkes için ayrı bir anlamı olabilir. Öğrencilik yıllarımda İletişim Bilimleri Fakültesi'nde (İBF) okurken, Eskişehir’de çok fazla yerel radyo vardı. Ben de üç arkadaşım ile bu radyolardan birinde 3 yıl aralıksız çalıştım. Radyo A kurulmadan 5 yıl önce, 90'lı yıllarda çalıştığımız radyonun tüm işlerini biz yapıyorduk diyebilirim. Her akşam yaklaşık 2 buçuk saatlik bir program yapıyordum. O zamanlarda belirli bir dinleyici kitlem de vardı. Şimdi baktığımızda bir öğrenci için 3 buçuk yıl bir radyoda program yapmak ve çalışmak az bir süre değil."

ÖSYM pazar günü iki sınav düzenleyecek ÖSYM pazar günü iki sınav düzenleyecek

"Televizyonumuz olmadığı için radyo her şeyimizdi ve iletişim kurduğumuz tek araçtı"

Radyo A’nın 27 yıldır başarıyla yayın hayatına devam etmesinin önemini vurgulayan Adıgüzel, yıllar içerisinde Radyo A'nın eğitim kurumunun içerisinde yer alan bir ekol haline geldiğini ifade etti. Adıgüzel, radyoculuk dönemlerine dair hatıralarını paylaşırken, "Benim dönemimde beraber program yaptığım Beyazıt Öztürk vardı. Mezun olduktan sonra kendisinin meslek hayatı televizyonculuğa evrildi. Ben de İstanbul’a gidince iletişimin bir diğer kolu olan halkla ilişkiler alanına geçiş yaptım, ancak radyo ile olan bağımı hiçbir zaman koparmadım, hep devam ettirdim. Bir de aslında üniversite eğitim hayatımdan ayrı olarak radyonun benim için farklı ve özel bir anlamı daha var. Çocukluğum Adana’da geçti. Televizyonumuz olmadığı için radyo her şeyimizdi ve iletişim kurduğumuz tek araçtı. O radyo hiç kapanmaz ve hep açık dururdu. 9 kardeşiz, hep beraber akşamları oturur radyo dinlerdik. Radyo o zamanlar evin vazgeçilmez demirbaşıydı" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA