Köfte Malzemeleri:

1-1 kg dana kıyma (500 gr dana kaburga ve 500 gr dana kol)
2-1 orta boy soğan
3-80 gr ufalanmış bayat ekmek içi (mayalı ve karafırın ekmeği olmalıdır.)
4-10 gr kimyon (1 çay kaşığı)
5-10 gr karabiber (1 çay kaşığı)
6-10 gr kırmızı toz biber (1 çay kaşığı)
7-30 gr tuz (3 çay kaşığı)

Islama Suyu Malzemeleri:

1-İnce dilimlenmiş ve mayalı bayat kara fırın ekmeği
2-1 kg kemik suyu (danadan alınmalıdır.)
3-50 gr kırmızı toz biber (2 çorba kaşığı)
4-100 gr sıvı yağ (1 çay bardağı)
5-Tuz (1 tatlı kaşığı)

Kemik Suyunun Hazırlanışı:

1-Dana kaburga ve kaval kemikleri, ortadan kırılarak büyük bir kaba konulur.
2-İçine 2 adet büyük soğan eklenir.
3-Yaklaşık 12 saat boyunca ağır ateşte kaynatılır.
4-Ardından, tülbentten geçirilerek saf kemik suyu elde edilir.

B sınıfı ehliyet sahiplerini bekleyen büyük değişiklikler! B sınıfı ehliyet sahiplerini bekleyen büyük değişiklikler!

Köfte Yapılışı:

1-Kıyma kabına rendelenmiş soğan, baharatlar ve rendelenmiş ekmek eklenir.
2-Malzemeler iyice yoğrulup, kıvam alana kadar en az 1 saat dinlendirilir.
3-Toplam 80 adet olacak şekilde köfteler şekillendirilir ve ızgaraya sırayla dizilir.

Islama Suyu Hazırlığı:

1-Kemik suyu, kırmızı toz biber, sıvı yağ ve tuz karıştırılır.
2-Ekmekler bu karışıma batırılır ve ardından ızgaraya konulur.
3-Hafifçe kızarana kadar pişirilir ve servis tabağına alınır.
4-Kızarmış köfteler, ekmeklerin üzerine konulur.

Süsleme:

1-Her porsiyonda 1/4'ü kullanılacak şekilde hafif közlenmiş domates ve biber eklenir.

Servis:

1-Islama köfte, tercihen yanında piyaz, üzüm şırası veya ayran ile servis edilir.

2-Adapazarı Islama Köfte, özel kemik suyu ve ekmek ıslama yöntemiyle diğer köfte çeşitlerinden ayrılır. Bu özel tarif, sofranıza farklı bir lezzet katmaya hazır!

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi