Malzemeler:

Pide İçi:

Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı: Zirve şaşırtmadı! Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı: Zirve şaşırtmadı!

1-6 büyük boy kuru soğan
2-1 su bardağı sıvı yağ
3-3 yemek kaşığı tereyağı
4-1/2 kg kıyma
5-Karabiber
6-1/2 demet maydanoz

Hamur:

1-500 gram un
2-1 paket instant maya
3-1 tatlı kaşığı tuz
4-1 tatlı kaşığı şeker
5-1 su bardağı ılık su

Yapılışı:

1-Hamur için unu bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açın.
2-Instant mayayı, tuzu ve şekeri ekleyin.
3-Ilık suyu ekleyip yavaşça karıştırın ve yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
4-Hamuru örtün ve mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıkana kadar bekleyin.
5-Kuru soğanları doğrayın. Bir tavada sıvı yağ ve tereyağını ısıtın.
6-Soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
7-Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
8-Karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.
9-Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane yardımıyla açın.
10-Hamurun ortasına kıymalı harçtan koyun ve kenarlarını kapatıp şekil verin.
11-Pideleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
12-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi