Malzemeler:
1-1,5 kilo tavuk
2-750 gram pirinç
3-150 gram badem içi
4-250 gram tavuk ciğeri
5-Tarçın
6-Tereyağı
7-Karabiber ve tuz
Dış tarafı için:
1-6 yumurta
2-100 gram margarin
3-2 yemek kaşığı zeytinyağı
4-1 kahve fincanı tavuk suyu
5-Alabildiğince un ve tuz
Yapılışı:
1-Bir kaba yumurtaları kırın. Eritilmemiş margarini, tuzu, zeytinyağını ve bir kahve fincanı tavuk suyunu ekleyip karıştırın.
2-Yavaş yavaş unu ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Hamuru büyük ve küçük iki bezeye ayırın ve her birini 10 dakika dinlendirin.
3-Perde pilavının yapılacağı tencereyi katı yağ ile iyice yağlayın. Tencerenin dibine bademleri dizin.
4-Büyük bezeyi oklava ile 1 cm kalınlığında açın. Yağlanmış tencereye kenarını kapatacak ve dışarı sarkacak şekilde döşeyin.
5-İç pilavın yapılışı için tavukları haşlayın, kemiklerinden ayırın ve tavada veya ızgarada kızartın. Pirinci tuzlu suda 20 dakika ıslatın.
6-Haşlanmış badem kabukları soyulur. Ciğerleri kuşbaşı doğrayın ve haşlayın. Ardından pirinci yağda kavurun, rengi değişmeyecek şekilde pişirin.
7-Pirav içine bademleri ekleyin ve kaynamaya başladığında ciğerleri ekleyin. Pilav pişmeye yakın karabiber ve tarçın ekleyin, demlemeye bırakın.
8-Hamur döşenmiş tencereye kat kat tavuk ve pilavı dizin. En üste daha önce ayırdığınız küçük hamur bezesini oklava ile açarak örtün.
9-Hava almasını engelleyin ve hamurun üstünü yağlayın. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
10-Piştikten sonra ters çevirerek servis yapın.
11-Bu nefis Perde Pilavı ile özel bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.
Afiyet olsun!