Malzemeler:

1-1,5 kilo tavuk
2-750 gram pirinç
3-150 gram badem içi
4-250 gram tavuk ciğeri
5-Tarçın
6-Tereyağı
7-Karabiber ve tuz

Dış tarafı için:

1-6 yumurta
2-100 gram margarin
3-2 yemek kaşığı zeytinyağı
4-1 kahve fincanı tavuk suyu
5-Alabildiğince un ve tuz

Kış aylarında doğal gaz faturasını yarıya indirmek mümkün! Kış aylarında doğal gaz faturasını yarıya indirmek mümkün!

Yapılışı:

1-Bir kaba yumurtaları kırın. Eritilmemiş margarini, tuzu, zeytinyağını ve bir kahve fincanı tavuk suyunu ekleyip karıştırın.

2-Yavaş yavaş unu ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Hamuru büyük ve küçük iki bezeye ayırın ve her birini 10 dakika dinlendirin.

3-Perde pilavının yapılacağı tencereyi katı yağ ile iyice yağlayın. Tencerenin dibine bademleri dizin.

4-Büyük bezeyi oklava ile 1 cm kalınlığında açın. Yağlanmış tencereye kenarını kapatacak ve dışarı sarkacak şekilde döşeyin.

5-İç pilavın yapılışı için tavukları haşlayın, kemiklerinden ayırın ve tavada veya ızgarada kızartın. Pirinci tuzlu suda 20 dakika ıslatın.

6-Haşlanmış badem kabukları soyulur. Ciğerleri kuşbaşı doğrayın ve haşlayın. Ardından pirinci yağda kavurun, rengi değişmeyecek şekilde pişirin.

7-Pirav içine bademleri ekleyin ve kaynamaya başladığında ciğerleri ekleyin. Pilav pişmeye yakın karabiber ve tarçın ekleyin, demlemeye bırakın.

8-Hamur döşenmiş tencereye kat kat tavuk ve pilavı dizin. En üste daha önce ayırdığınız küçük hamur bezesini oklava ile açarak örtün.

9-Hava almasını engelleyin ve hamurun üstünü yağlayın. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

10-Piştikten sonra ters çevirerek servis yapın.

11-Bu nefis Perde Pilavı ile özel bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi