Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini kaybetti.

Seçimin yapıldığı 28 Mayıs gecesi büyük bir çoğunluğun beklentisi; Kılıçdaroğlu'nun ekranlara çıkıp "Üzgünüm. Olmadı. Bu başarısızlığın en büyük sorumlusu benim. Bu yüzden CHP genel başkanlığından istifa ediyorum" açıklamasını yapmasıydı.

***

Yapmadı!

Zaten büyük bir hayal kırıklığı yaşayan, öfkeli olan, sandığa küstüğünü söyleyen seçmene inat, partinin başından ayrılmayacağını söyledi.

"Gemi" dedi, "Liman" dedi.

Kısacası...

"İnadım inat" dedi...

***

Hani bir söz var ya "Zengini hayırsız evlat, memuru süslü avrat, siyasetçiyi kuru inat batırır" diye sıkça söylenen...

Hah işte tam da bu sözün adeta doğruluğunu bir kez daha ispatlamış oldu.

Keşke Kılıçdaroğlu bu seçime bari kazanacak adayla girseydi!

Beş ayda beş seçim daha kaybetmemiş olurdu...

KILIÇDAROĞLU-7

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

HATİPOĞLU'NU İSTİFAYA GÖTÜRDÜĞÜ SÖYLENEN İDDİA!

-Nebi Hatipoğlu, seçimi kaybetse dahi milletvekilliği görevine dönebileceği için İYİ Parti'nin Eskişehir büyükşehir belediye başkan adayı olmayı kafasına koymuştu.

-Melih Aydın, arasının iyi olduğu özel kalem müdürü aracılığıyla Meral Akşener'e birkaç kez ulaşarak, büyükşehir adayı olmak için kendisini ikna etti.

-Daha önce de ilçe başkanlarının görevden alınması konusunda Melih Aydın'a tepkili olan Hatipoğlu kendisini kenara çekti.

-Hatipoğlu zaten milletvekilliğinin beklediği gibi bir makam olmadığını gördü. Meclis'te 12 metrekarelik bir oda, bir sekreter ve bir şoförden ibaret ortama zaten yıllardır sahipti.

-İşte tam bu süreçte Nebi Hatipoğlu Ankara'da AK Parti Eskişehir milletvekilleri Fatih Dönmez ve Ayşen Gürcan ile bir araya geldi. Görüşmede Nebi Hatipoğlu ile aynı komisyonda yer alan eski bakan Mustafa Varank da vardı. 

-Bu görüşme sonrasında Nebi Hatipoğlu İYİ Parti'den istifa etme kararı aldı.

-Görüşmede neler konuşulduğunu, kendisinin AK Parti'ye geçmesi konusunda bir telkinde bulunup bulunulmadığını hatta AK Parti'nin Büyükşehir belediye başkan adaylığı ile ilgili bir söz verilip verilmediği bilinmiyor ama bilinen bu görüşme neticesinde Hatipoğlu'nun istifa kararı almasıdır.

***

Nebi Hatipoğlu'nun İYİ Parti'den istifası sonrasında pek çok yorum ve tahminde bulunuldu.

Kimileri "Zaten başından beri AK Parti'ye geçmek için fırsat kolluyordu" dedi, kimileri ise "Amacı Cumhur ittifakının büyükşehir adayı olmaktı" yorumunda bulundu.

***

İşte bu tahmin ve yorumlara şimdi de yukarıda aktardığımız iddia eklendi...

Eğer bu iddia doğru ise Nebi Hatipoğlu'nu İYİ Parti'den istifa etmesine yol açan asıl nedenin, Melih Aydın'ın kendisine karşı arkasından iş çevirmesi ve bağımsız hareket etmesi gibi görünüyor...

NEBİ-10

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

KURULTAYIN ESKİŞEHİR YANSIMALARI NASIL OLUR?

CHP'nin hafta sonunda yapılan 38'nci kurultayında Kılıçdaroğlu dönemi kapandı.

Genel başkanlığa Özgür Özel seçildi.

Partide lider ve kadro değişimi şüphesiz bir heyecan yaratacaktır.

Nitekim bu heyecanın oluştuğunu daha ilk günden görmek mümkün.

Ancak...

Partideki bu değişim yeni bir hikaye ortaya koyulmadığında sonuç pek fark yaratmayabilir.

İşte, CHP'deki değişimin seçmen üzerinde yeni bir hikaye yaratıp yaratmadığını önümüzdeki günler ve önümüzdeki mahalli seçimlerde ortaya daha net çıkacak sanki.

***

Şimdi gelelim kurultay sonucunun Eskişehir'e yansımalarının nasıl olacağına...

Bilindiği üzere mevcut üç belediye başkanından ikisi yani Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana, Kazım Kurt ise Özgür Özel'den yana pozisyon aldı.

***

Kurultay öncesi "Genel başkanlığı Kılıçdaroğlu kazanırsa Kazım Kurt, Özgür Özel kazanırsa Büyükerşen ve Ataç'ın yeniden aday gösterilmesi tehlikeye girer" yorumları sıkça yapılıyordu.

Özgür Özel'in genel başkanlığı kazanması sonrasında, bu yorum çerçevesinde Büyükerşen ve Ataç'ın yeniden aday gösterilmesinin tehlikeye girebileceğini düşünenler var...

***

Ben şahsen böyle bir durumun yaşanabileceğini düşünmüyorum.

CHP'nin yeni genel Başkan ve yönetiminin ilk sınavını vereceği beş ay sonraki mahalli seçimleri riski atmayacağını ve kurultayda kendisinin yanında olmasa da belediyeleri kazanacak adaylarla bu seçimlere gireceğini tahmin ediyorum.

Ama yine de CHP'de neyin ne olduğu pek belli olmaz...

Bakarsınız "Biz değiştik"denilip her şey ve herkes bir anda değiştiriliverir!

CHP-48

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,