Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremzedelere destek olmak amacıyla kıyafet diken belde evi kursiyerleri ile bir araya geldi.
Sütlüce Belde Evi, Zişan Kızılcıklı Belde Evi, Tombakzade Belde Evi, Tunalı Belde Evi ve Keskin Deneyimli Kafe’de, depremlerden etkilenen depremzedeler için kıyafet dikimi gerçekleştiriliyor. Belde evlerinde açılan giyim kursuna katılan kadın kursiyerler, kış mevsimine uygun kumaşlar ile hem yetişkin hem de çocuk depremzedeler için kıyafetler dikerek depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırıyor.
"Kadınlarımız depremzedelere destek için çalışıyor"
Belde evi kursiyerlerini ziyaret ederek teşekkür eden Başkan Ataç, “Bizim belde evlerimiz bütün dönem çalışan yerlerdir. Depremin ilk günü bir kadın arkadaşımız biz depremzedelere destek olmak istiyoruz diye telefon etti. Depremzedelere kıyafet dikmek istediklerini söyledi. Çok hoşuma gitti. İlk günden bu yana büyük bir üretim yaptılar. Evlerinden dikiş makinalarını getirdiler, parça kumaş getirdiler. Biz de onlara destek için yeni kumaşlar alacağız. Bu kumaşlarla uyku tulumu, çamaşır, yorgan, çarşaf gibi orada ihtiyaç olan bütün dikebilecekleri ürünleri dikecekler. Belde evlerimizde yoğunluk devam ediyor. Kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Onları hassasiyeti çok önemli. Hem üzgünler hem de bir taraftan da çalışıyorlar. Bu tür katkı vermek insanın gönlünü de rahatlatıyor. Kadınlarımızın elleri 10 gündür depremzedelere destek vermek amacıyla çalışıyor. Allah razı olsun gerçekten yaptıkları iş çok önemli” diye konuştu.