İki yıl aradan sonra temassız işlem limitlerini artıran BDDK, aynı zamanda kredi kartı limitlerinin düşürülmesi için bankaları uyardı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ise bugün açıkladığı Para Politikası Kurulu (PPK) kararıyla faiz oranlarını değiştirmezken, kredi kartı faizlerinin sabit kalması nedeniyle kart faiz oranlarında da herhangi bir değişiklik yaşanmadı.Bayram öncesi "Kredi kartı limitleri düşürülecek" haberleri milyonlarca kredi kartı kullanıcısının dikkatini BDDK'ya yöneltti. BDDK, bu konuda bankalara önemli talimatlar gönderdi.Kredi ve banka kartları için temassız harcama limitlerinde değişiklik yapan BDDK, aynı zamanda kredi kartı limitlerinin düşürülmesi için adımlar atmaya başladı.

Temassız işlem limiti artılıyor

Yüksek enflasyon nedeniyle 750 liralık temassız işlem limiti birçok alışveriş için yetersiz kalıyordu. 1 Temmuz itibarıyla bu limitin iki kat artırılarak 1500 lira olacağı açıklandı.

Eskişehir'de halk simide zam şoku! Eskişehir'de halk simide zam şoku!

kredi kartı

Limitler düşecek

BDDK, vatandaşların aylık geliri ve kredi kartı limitleri arasındaki uyumsuzluk nedeniyle geçtiğimiz haftalarda bankalara uyarılarda bulunmuştu. Bu doğrultuda, kredi kartı limitlerinin düşürülmesi için somut adımlar atılması planlanıyor.

Muhabir: Merve Pınar