Sakarya Gazetesi İstihbarat Servisi Eskişehir’e şehir dışından gelen turistlere şehri nasıl bulduklarını sordu. Eskişehir’den övgü ile söz eden yerli turistler kente hayran kaldıklarını dile getirdiler.

1-271

Hayrettin Kırdı: Yaşanılacak çok güzel bir şehir. Nüfus yapısı var. Kaliteli, eğitimli bir yapısı var. Bu kozmopolitte rahatlığı getiriyor. Özellikle kız öğrencilere şiddetle tavsiye ederim hem ekonomik olması sebebiyle hem de yaşam kolaylığı sebebiyle.

2-216

Seren Bayiden: Eskişehir'i çok seviyorum zaten. Eskişehir'in  sokaklarını seviyoruz. Çok temiz, çok düzenli bir yer. İnsanları çok sıcak kanlı ve üniversite şehri olduğu için de burada gençlerin sıklıkla bulunduğu bir yer ve biz de burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.

3-84

Hüseyin Çılgın: Eskişehir güzel ama çok kalabalık, eskiden daha sakindi. On yıl önce de gelmiştim değişen tek şey nüfus olmuş. Odunpazarı evlerini falan gezdik hala çok güzel, burada konakladık. Yaşamak için çok uygun bir yer.

4-33

Halide Nuray Selamzade: Eskişehir'i ben çok uygun buluyorum. Hem arkadaş çevresi olarak hem de gezilecek yerler olarak. Mutfağı da çok güzel. İnsanları çok sıcak, biz Azerbaycanlıyız kendimize yakın buluyoruz. Yakında buraya taşınacağız.

5-30

Taha Çağan: Üç yıl önce bir gelmiştim, tekrar ziyaret etmek istedim. Eskişehir çok yeterli bir şehir.  Mesela ben Ankara'da yaşıyorum. Daha kalabalık, daha büyük ama burası bir şeyler yapmak için çok yeterli. O yüzden çok dengeli bir şehir olduğu için beğeniyorum.

6-14

Nilüfer Uysal İrşik: Eskişehir’i yaşamak için çok uygun buldum. Bir kadının en rahat yaşayabileceği şehirlerden birisi. Bir de şey ulaşım açısından da çok rahat. Hem öğrencinin hem de emeklinin ferah bir şekilde yaşayabileceği sosyal bir şehir.

7-8

Eray Kayacı: Gayet güzel bulduk,  sokaklar olsun, evler olsun. İki- üç katlı binaların olması çok sevindirdi.  Tarihi dokusu hoşuma gitti. Hem bekar hem de aile ile yaşanacak bir şehir. Birçok yerini ziyaret ettik, gelmeyi de çok istiyorduk.

8-7

Rabia Nur Çıra: Geçen seneden beri çok gelmek istiyordum. İstanbul gibi çok kalabalık bir şehirde yaşadığım için burası bana sakinlik, dinginlik verdi. Bir de yerlileri cana yakın olduğu için çok beğendim gerçekten. Tarihi seven insanlar için uygun bir yer.

9-2

Nazım Çelenk: Tarihi atmosfer hala duruyor. Binalara baktığımız zaman, eski Osmanlı mimarisini biraz anımsatıyor. Safranbolu'daki gibi tahta pencereler, o bütünlük benim hoşuma gitti. Öğrencilerin üniversite için geldiği bir yer o yüzden kesinlikle yaşanılabilir bir şehir.

10-4

Sokakta çalışan ve çalıştırılan çocuklarla ilgili çalışma yapıldı Sokakta çalışan ve çalıştırılan çocuklarla ilgili çalışma yapıldı

Rahmet Baran Şimşek: Ben Ankara'dan geldim, çok methediliyordu. Küçük bir yer olduğunu biliyorum. En sevdiğim özelliğin çok küçük olması ve her yere yürüyerek gidilebilmesi, Ankara'da bu maalesef yok. Gezdiğim yerler çok hoşuma gitti. Çok beğendim.

Muhabir: Melisa Ceritli