Malzemeler:

1 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
1 su bardağı nohut (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Su
Yapılışı:

Hamur Hazırlığı: Bir kaba unu alın. Ortasını havuz gibi açın ve içine yumurtayı kırın. Tuz ekleyip yumurtayı ve unu karıştırarak hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin.

Eskişehir'de hava durumu şaşırtıyor! Eskişehir'de hava durumu şaşırtıyor!

Hamuru tezgaha alın ve merdane ile ince bir şekilde açın. Daha sonra hamuru kare ya da dikdörtgen parçalara bölün. Hazırladığınız bu parçaları yüksük şeklinde katlayın.

Büyük bir tencereye et suyunu ya da tavuk suyunu alın ve kaynatın. Kaynayan suya hazırladığınız yüksükleri ekleyin. İsterseniz bu aşamada haşlanmış nohutları da ekleyebilirsiniz.

Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Üzerine domates salçasını ekleyip kavurun. Kavrulan salça karışımını çorbanın içine ekleyin.

Baharatları da ekleyerek çorbayı karıştırın ve kısık ateşte yüksükler yumuşayana kadar 15-20 dakika kadar pişirin.

Çorba piştikten sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun!

Yüksük çorbası hangi yörenin yemeği?

Yüksük çorbası, Türkiye'nin birçok bölgesinde yapılmakla birlikte özellikle Orta Anadolu Bölgesi'ne ait bir yemektir. Kayseri mutfağında da sıkça rastlanan bu çorba, bazı bölgelerde farklı isimlerle de anılabilmektedir. 

Editör: Sakarya Gazetesi