Adana, zengin bir tarih ve kültüre sahip olduğu kadar muhteşem bir mutfak mirasına da ev sahipliği yapmaktadır. Adana mutfağı, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerin yemeklerini kendi damak zevkine uygun bir şekilde birleştirerek günümüze taşımıştır. Tarih boyunca Adana mutfağı, Batı'nın, Yakın Doğu'nun, Arap kültürünün ve en önemlisi Anadolu ve Türk mutfağının etkisi altında kalarak kendine özgü bir lezzet sentezi oluşturmayı başarmıştır.

Yüksük Çorbası: Mantı parçalarıyla yapılan bu çorba, kırmızı etle doyurucu bir başlangıç yemeği olarak tercih edilir.

1-138

Eskişehir'de çalıştırılan çocuklar ile ilgili bilgilendirme! Eskişehir'de çalıştırılan çocuklar ile ilgili bilgilendirme!

Kamhi Çorbası: Kırmızı et ve buğdaydan yapılan bu çorba, özellikle düğünlerde ve mevlitlerde sıkça servis edilir.

kamhii

Adana Kebap: Adana'nın en ünlü yemeği olan kebap, kesilmiş kuzu etinin pul biber, biber salçası ve karabiberle yoğrulup şişe geçirilmesiyle hazırlanır.

adana-kebap-1

Ciğer: Adana'da kahvaltıda sıkça tüketilen ciğer, acı biber ve lavaş ekmekleriyle servis edilir.

4-12

Şırdan Dolması: Kuzu etinden yapılan şırdan, mide temizlendikten sonra baharat, et ve pirinçle doldurulup haşlanarak hazırlanır.

5-18

Kırkkat: Şırdanın daha sert olan versiyonu olan Kırkkat, ince katlar halinde sarılır.

6-10

Analı Kızlı: İçerisinde et ve bulgur köfteleri bulunan çorba benzeri bir başlangıç yemeğidir.

7-4

Adana Usulü İçli Köfte: Et, ceviz ve bulgurdan yapılan içli köfte, Adana usulü olarak haşlanarak pişirilir.

8-3

Fellah Köftesi: Bulgur, irmik ve yeşilliklerle yapılan hafif bir lezzettir.

9-1

Adana Usulü Lahmacun: İnce hamurun üzerine bolca domatesli iç harç konularak pişirilen bu lahmacunlar oldukça lezzetlidir.

10

Babagannuş: Patlıcan ezmesi ve biberle hazırlanan bir meze.

13-2

Süllüm: Yeşilliklerle yapılan bir aperatif yemek.

14

Adana Usulü Su Böreği: İnce hamurlu börekler içerisinde peynir veya patates dolgusuyla servis edilir.

15

Karakuş (Taş Kadayıf): Ceviz dolgulu ve şerbetli tatlı bir lezzettir.

18

Kedi Batmaz: Mısır unu, ceviz ve kaz etiyle hazırlanan ilginç bir tatlıdır.

19

Editör: Sakarya Gazetesi