Malzemeler:

1-1 bütün kaz
2-2 su bardağı bulgur
3-1 adet soğan
4-1 çorba kaşığı tereyağı
5-Su ve tuz

Tiridi için:

1-3 su bardağı un
2-1 tatlı kaşığı tuz
3-Su
4-Kaz eti suyu ve yağı

Yapılış:

1-Kazı güzelce temizleyin ve büyük bir tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyerek kazı uzun süre pişmeye bırakın.

2-Kaz pişerken, pilavı hazırlamak için soğanı doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağ karışımında soğanları kavurun. Ardından bulguru ekleyip kavurmaya devam edin.

3-Bulgurlar kavrulduktan sonra sıcak su ve tuz ekleyerek pilavı pişirin.

4-Tiridi hamuru için un, su ve tuz karıştırılarak bir hamur elde edin. Hamuru küçük bezelere ayırın ve merdane ile açın. Teflon tavada veya sacda pişirin. Pişen hamurları üçgenlere kesin.

5-Kaz piştikten sonra fırında kızartın.

6-Tiritleri, kazın haşlandığı yağlı suya batırarak servis tabağına alın. Üzerine bulgur pilavını ve parçalanmış kaz etini ekleyerek servis yapın.

Eskişehir'e yeni bir kardeş kent! Eskişehir'e yeni bir kardeş kent!

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi