Malzemeler:
1-1 bütün kaz
2-2 su bardağı bulgur
3-1 adet soğan
4-1 çorba kaşığı tereyağı
5-Su ve tuz
Tiridi için:
1-3 su bardağı un
2-1 tatlı kaşığı tuz
3-Su
4-Kaz eti suyu ve yağı
Yapılış:
1-Kazı güzelce temizleyin ve büyük bir tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyerek kazı uzun süre pişmeye bırakın.
2-Kaz pişerken, pilavı hazırlamak için soğanı doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağ karışımında soğanları kavurun. Ardından bulguru ekleyip kavurmaya devam edin.
3-Bulgurlar kavrulduktan sonra sıcak su ve tuz ekleyerek pilavı pişirin.
4-Tiridi hamuru için un, su ve tuz karıştırılarak bir hamur elde edin. Hamuru küçük bezelere ayırın ve merdane ile açın. Teflon tavada veya sacda pişirin. Pişen hamurları üçgenlere kesin.
5-Kaz piştikten sonra fırında kızartın.
6-Tiritleri, kazın haşlandığı yağlı suya batırarak servis tabağına alın. Üzerine bulgur pilavını ve parçalanmış kaz etini ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!