Malzemeler:

1-1 bütün kaz
2-2 su bardağı bulgur
3-1 adet soğan
4-1 çorba kaşığı tereyağı
5-Su ve tuz

Tiridi için:

1-3 su bardağı un
2-1 tatlı kaşığı tuz
3-Su
4-Kaz eti suyu ve yağı

Yapılış:

1-Kazı güzelce temizleyin ve büyük bir tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyerek kazı uzun süre pişmeye bırakın.

2-Kaz pişerken, pilavı hazırlamak için soğanı doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağ karışımında soğanları kavurun. Ardından bulguru ekleyip kavurmaya devam edin.

3-Bulgurlar kavrulduktan sonra sıcak su ve tuz ekleyerek pilavı pişirin.

4-Tiridi hamuru için un, su ve tuz karıştırılarak bir hamur elde edin. Hamuru küçük bezelere ayırın ve merdane ile açın. Teflon tavada veya sacda pişirin. Pişen hamurları üçgenlere kesin.

5-Kaz piştikten sonra fırında kızartın.

Eskişehir'de hava durumu tahmini raporu! Eskişehir'de hava durumu tahmini raporu!

6-Tiritleri, kazın haşlandığı yağlı suya batırarak servis tabağına alın. Üzerine bulgur pilavını ve parçalanmış kaz etini ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi