Osmanlı Sarayı'nın Bursa mutfağına kattığı önemli yemeklerden biri de "Dik Dik Kebabı"dır. Bu lezzetli yemek, özenle seçilen malzemelerle ve özel bir hazırlık süreciyle ortaya çıkar. İşte, 2-4 kişilik Dik Dik Kebabı'nın malzemeleri ve yapılışı:

Malzemeler:

1-250 gr kemiksiz tavuk eti
2-1 adet kuru soğan
3-Domates salçası
4-Tuz
5-Hamur İçin (İsteğe Göre Hazır Yufka da Kullanılabilir):200 g un
6-4 yumurta
7-Tuz
8-2 bardak su

Hazırlanış:

1-Tavuk etleri ve doğranmış kuru soğan, tencereye yerleştirilir. Üzerine domates salçası ve tuz eklenerek, bir bardak sıcak su ilave edilir. Karışım pişmeye bırakılır.

2-Hamur için un, yumurta, tuz ve su, bir kabın içinde yoğrulur. Hazırlanan hamurdan bezeler yapılır ve oklava yardımıyla börek yufkası kalınlığında açılır. (Hazır yufka kullanılacaksa bu adım atlanabilir.)

AVM açılışı kaosa dönüştü AVM açılışı kaosa dönüştü

3-Oklava ile rulo haline getirilen yufka, yaklaşık 3 cm kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir.

4-Tepsiye dik olarak yerleştirilen yufkalar, fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra soğumaya bırakılır.

5-Soğuyan yufkanın üzerine daha önce hazırlanan tavuklu harç sıcak bir şekilde dökülür. Tavuk parçaları, yufkanın üzerine düzenlenir.

6-Yufkaların yumuşamasını bekledikten sonra, 5-10 dakika içinde servise hazır hale gelir.

7-Dik Dik Kebabı, Osmanlı Saray Mutfağı'nın izlerini taşıyan özel bir lezzettir. Bu tarif, geleneksel Bursa mutfağının zenginliğini sofranıza taşımak için harika bir yol olacaktır.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi