Osmanlı Sarayı'nın Bursa mutfağına kattığı önemli yemeklerden biri de "Dik Dik Kebabı"dır. Bu lezzetli yemek, özenle seçilen malzemelerle ve özel bir hazırlık süreciyle ortaya çıkar. İşte, 2-4 kişilik Dik Dik Kebabı'nın malzemeleri ve yapılışı:

Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet! Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet!

Malzemeler:

1-250 gr kemiksiz tavuk eti
2-1 adet kuru soğan
3-Domates salçası
4-Tuz
5-Hamur İçin (İsteğe Göre Hazır Yufka da Kullanılabilir):200 g un
6-4 yumurta
7-Tuz
8-2 bardak su

Hazırlanış:

1-Tavuk etleri ve doğranmış kuru soğan, tencereye yerleştirilir. Üzerine domates salçası ve tuz eklenerek, bir bardak sıcak su ilave edilir. Karışım pişmeye bırakılır.

2-Hamur için un, yumurta, tuz ve su, bir kabın içinde yoğrulur. Hazırlanan hamurdan bezeler yapılır ve oklava yardımıyla börek yufkası kalınlığında açılır. (Hazır yufka kullanılacaksa bu adım atlanabilir.)

3-Oklava ile rulo haline getirilen yufka, yaklaşık 3 cm kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir.

4-Tepsiye dik olarak yerleştirilen yufkalar, fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra soğumaya bırakılır.

5-Soğuyan yufkanın üzerine daha önce hazırlanan tavuklu harç sıcak bir şekilde dökülür. Tavuk parçaları, yufkanın üzerine düzenlenir.

6-Yufkaların yumuşamasını bekledikten sonra, 5-10 dakika içinde servise hazır hale gelir.

7-Dik Dik Kebabı, Osmanlı Saray Mutfağı'nın izlerini taşıyan özel bir lezzettir. Bu tarif, geleneksel Bursa mutfağının zenginliğini sofranıza taşımak için harika bir yol olacaktır.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi