Anadolu Üniversitesi'nde ikinci kez Rektör istifası yaşandı.
Şafak Çomaklı'dan sonra Fuat Erdal da ikinci kez atanmasının üzerinden bir ay bile geçmeden istifa etti.
***
Aslında adına “İstifa” diyoruz ama bunun istifalardan çok “azledilme” olduğunu herkes artık biliyor.
Her neyse...
Fuat Erdal'ın istifa etmesi, yani azledilmesini ardında YÖK üyesi ve eski ESOGÜ rektörü Kemal Şenocak vekaleten Rektörlüğe getirilerken, YÖK de Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne  müracaatta bulunacaklar için ilana çıktı.
***
YÖK'ün ilana çıkmasının ardından Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü için üniversite içinden ve dışından müracaatlar olurken, üniversitede atanacak Rektör konusunda büyük bir rahatsızlık baş göstermeye başlamış.
***
Anadolu Üniversitesinde görev yapan öğretim üyeleri, üniversite dışından atanan son iki Rektör döneminin büyük bir tahribat yarattığını, öteden beri başarılarıyla ülke gündeminde yer alan Anadolu Üniversitesinin son iki dönemdir rektör istifalarıyla gündeme gelmesinin yarattığı rahatsızlıkla bir karar almış.
***
Söylenenlere bakılırsa Anadolu üniversitesi öğretim üyeleri, atanacak olan Rektörün üniversite içinden değil de, iki dönemdir olduğu gibi, bu defa da dışarıdan olması halinde, kendi aralarında  hiçbir idari görev almamayı kararlaştırmış.
***
Rektörün dışarıdan atanması halinde alındığı söylenen “İdari görev kabul etmeme” kararına öğretim üyelerinin tamamı gerçekten uyar mı uymaz mı bilemiyoruz.
Ancak...
Öğretim üyeleri arasında bunun konuşulmasının bile, Anadolu Üniversitesine dışarıdan bir Rektör daha gelmesine olan tahammülsüzlüğü yeterince ortaya koyuyor galiba...

1-290

DOĞRU OLMASA 40 KERE YALANLANIRDI...

Alpu'da açılması planlanan kömürlü termik santralinin ihalesi defalarca iptal edildi.
Yargı da açılmak istenen santral ile ilgili olarak durdurma kararı verdi.
***
Seçimlerden önce santralin akıbeti sorulan eski Enerji Bakanı ve sonradan Eskişehir milletvekili olan Fatih Dönmez “Alpu termik santrali gündemimizde yok” açıklaması yaptı.
***
Fatih Dönmez'in bu açıklamayı yapmasının üzerinden bir yıl geçti geçmedi, CHP milletvekili Jale Nur Süllü, ihalesi defalarca iptal edilip, yargı kararıyla da durdurulan Alpu kömürlü termik santrali için bakanlığın yeniden girişimlere başladığını soru önergesiyle duyurdu. 
***
Geçtiğimiz günlerde bu köşede olayı duyuran bir yazı kaleme almış ve yazının sonunu da şöyle bitirmiştik:
“Eğer CHP milletvekili Süllü iddiasında haksızsa mahcup olur, fakat söyledikleri doğruysa bu defa 
Fatih Dönmez bir yıl önce söylemiş olduğu sözlerin altından pek kalkamaz”
***
Görünen o ki; CHP milletvekili Jale Nur Süllü, Alpu kömürlü termik santrali için bakanlığın yeniden girişimlere başladığı iddiasında haklı gözüküyor.
Zira...
Bakanlığın böyle bir çalışması olmasaydı, AK Parti bu güne kadar kendisini 40 defa yalanlardı!

fatih dönmez-1

İNANCI İTİBARSIZLAŞTIRIYORLAR...

Zaman zaman gazete ve sosyal medya haberlerinde karşılaşıyoruz.
Bazı insanlar trafiğin en yoğun olduğu caddelerde ve toplu taşım araçları içinde seccadeyi yere yayıp namaz kılmaya başlıyor.
***
Trafik akışını engelleme pahasına yapılan bu hareket de ibadetten çok şov yapmaya yönelik bir hareket olarak vatandaştan büyük tepki topluyor.
***
Bir okurumuz,trafiğin en yoğun olduğu çevre yolu üzerinde namaz kılanların çekilmiş fotoğrafını göndererek şu notu yazmış:
“Türkiye'de 89.817 cami var. Neredeyse bunun yarısı kadar da mescid. Buna rağmen trafiğe bile aldırmadan cadde ortasında namaz kılanların amacının ibadet falan olduğunu zannetmiyorum. Kaldı ki namaz kıldıkları yolun her iki tarafı yeşil ve bol alanlar. Ama burada niyet farklı. Seyir halindeki araçların arasında namaz kılmak da neyin nesi? Araçlar namaz kılınan camiye giriyor mu?”
Ardında da sözlerini şu cümlelerle tamamlamış:
“Amaçları ibadetten çok gösteriş yapmak olan bu insanlara müdahale edilmeli. İnancı itibarsızlaştırıyorlar.”