Gazetemizde önceki gün  ‘Moto teröre kim dur diyecek?’ diye manşet attık…
…………….
Motosiklet sürücülerinin büyük bölümünün kural ve yasa tanımadığını belirtirken, yetkilileri göreve davet ettik…
……………
Bir gün sonra da bu sorunu köşemizde dile getirdik…
……………
‘Trafik polisleri ve zabıta yeterince görevini yapmıyor’ dedik…
………..
Haber ve yazımız çok ses getirdi. Zira Eskişehir halkı da bu konuda oldukça dertli… 
……………
Bakın ne diyorlar? 
………
‘Yaz tatilinde 6 ülkenin önemli şehirlerini gezdim. Çok az sayıda kurye gördüm, gördüğün birkaç kuryenin çoğu bisikletliydi. Kurallara uyuyor, saygı gösteriyorlardı. Gerçekten de sıkıntılarımız her gün artıyor. Polis ve zabıtanın ihmali, bizlerin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Vatandaşın sesi oluyorsunuz, teşekkürler üstadım…’(Mehmet Aktaş)
………………..
‘Yemek dağıtan kuryeler mecbur girecek o Hamamyolu’na…’  (Ramazan Parlak)
…………………
‘Kurye terörü ve kaldırım işgali Eskişehir’in en büyük problemidir…’
(Hakan Gencer)
………………
‘İnanılmaz bir trafik canavarı oldular…’ (İbrahim Halil)
……………………..
‘Trafik kurallarını ihlal eden bu kuryeler, kendilerine itiraz eden vatandaş ve sürücülere karşı örgütlü şekilde hareket ediyorlar. Kendi arkadaşlarının haklı ya da haksız olduğuna bakmadan çete mantığıyla hareket ediyorlar…’  ( Mesut Akkaya)
………………..
‘Evet, kesinlikle doğru bir konuya değinmişsiniz. Geçen denk geldi, arabada ailesi olan bir beyefendinin etrafını sarmışlardı. Allah’tan müdahale ettik, kendimizce. Yoksa ne hanımı ne çocuğu dinlemeyip neredeyse döveceklerdi…’(Tümay Kurum)
………………
‘Aynen Hakkı Abi, trafik polisleri görevini tam yapmıyor. Yapmış olsa bu kadar trafik keşmekeşi olmaz.  Yunusemre, İstasyon Caddeleri rezalet. Yasak yerlere park edenlere ceza yok. Bir de üstüne ikinci sıra yapıyorlar. Dörtlüleri yakan yolun ortasına park edip gidiyor…(Mustafa Tavlar)
…………………
‘Maalesef kurallara hiç uyulmuyor. Motokuryeler, motosikletler, bisikletler yaya kaldırımlarında kol geziyor. Gereksiz korna sesleri özellikle akşam, gece uyku saatlerinde insanları rahatsız ediyor. Bu konuları gündeme getirdiğiniz için teşekkürler…(İsmail Arslan)
…………….
‘Bıktık, kaldırımlarda yürüyemez olduk. Çare bulun artık…(Gönül Kilitçi)
………………..
‘Hakkı Bey bıktık artık bunlardan. Araçla seyir halindeyken bile, trafik kurallarına uymayıp, sağdan, soldan giriyorlar. Bir de hatalı oldukları halde korna çalarak, el kol işaretleri yapıyorlar…’ (Aydın Özbek)

HİZBULLAH ZİHNİYETİ!

HÜDA PAR’ın lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ‘Ahmağa anlatır gibi söylüyorum. Biz Anayasa’nın 4’üncü maddesi olmasın diyoruz. İlk 4 madde değil’ demiş…
……………
Şimdi, ’Herkese hakaret ediyor’ diye, bu adama kızıyorlar…
……….
Bunların örgütü Hizbullah, birkaç yıl öncesine kadar domuz bağıyla insan öldürüyordu…
…………
Bu zihniyetten başka ne beklenir ki?

TEMEL’İN KÖŞESİ

ARABA

Temel araba kullanırken hep gülüyormuş.  ‘Niye hep gülüyorsun?’ diye sormuşlar. Temel şu cevabı vermiş ‘Arkadaşlar güle güle kullan dedi...’