Eskişehirspor, geçtiğimiz sezon bir çok isim transfer etmesine rağmen hedefine ulaşamamıştı.  Burada  yapılan en büyük  hata  ise sisteme uyacak oyuncuların değil, belli başlı isim yapmış oyuncuların takıma  dahil edilmesiydi.  Ayrıca transferlerin aceleye getirilmesi diğer bir etkendi. 
***
 Bir takımda sistem olmadığı sürece ne kadar büyük isimlerde  getirirseniz hedefe ulaşmanız imkansız.  Bunun en yakın örneğini  Eskişehirsporumuzda görüyoruz.  Son 10 yılda günü kurtarmak için yapılan transferler,  devamında  camianın omuzlarına mali yük olarak yüklendi.
***
 Şimdiler de ise Bölgesel Amatör Lig’den kurtulmak için çırpınmaya devam ediyoruz. Geçen  yıl BAL Ligi’nde ilk sezonumuzu geçirdik,  lakin yine aceleyle yapılmış transferler ve devamında, saha içinde ne oynadığımız belli olmayan bir oyunla hedefe ulaşmaya çalıştık. Bu sistemsizliğin için de haliyle  dört kere de teknik adam değiştirmek zorunda kaldık.  
***
Bu sezon ise  Eskişehirspor için yeni bir süreç başlıyor Başkan Ulaş Entok önderliğinde… Kendisi bir önceki Erkan Koca yönetiminde Başkanvekili idi. Ulaş Entok ve ekibi geçmiş yönetimlerin  hatalarını tekrarlamayacağını umut ediyor ve düşünüyorum. Yani transferde önce isim değil, sisteme uygun oyuncuları kadroya katacağını düşünüyorum. Aksi takdirde bu sezonda  hedefimize ulaşamazsak  camiayı daha da kötü günler bekliyor olur.