Malzemeler:

1-Yarım kilo kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
2-Yarım kilo yoğurt
3-2 adet soğan
4-1 demet maydanoz
5-1 adet kurutulmuş ekmek
6-2 kaşık tereyağı
7-2 adet defne yaprağı
8-4-5 diş sarımsak
9-Tuz, karabiber
10-Süslemek için biber ve domates

Tirit Yapılışı:

1-Kuşbaşı doğranmış kuzu etini bir tencereye alın ve etler suyunu çekene kadar kavurun.

2-Etler suyunu çektiğinde üzerine, etleri iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar basınçlı tencerede pişirin.

3-Bayat ekmekleri dilimleyin, fırında hafifçe kıtırlaştırın ve ardından 2 santimlik kareler halinde keserek servis tabağına aktarın.

4-Etlerin pişme süresinin 10 dakika öncesinde tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. 10 dakika sonra ateşten alın.

5-Etleri, sularıyla birlikte ekmeklerin üzerine boşaltın.

Eskişehir'in örnek projesi takdir topluyor! Eskişehir'in örnek projesi takdir topluyor!

6-Soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın. Ardından doğranmış sarımsaklı yoğurdu etlerin üzerine yayın.

7-Üzerine hazırladığınız soğanları ekleyin. Son olarak, doğranmış maydanoz yapraklarını serpiştirin.

8-İsteğe bağlı olarak biber ve domates dilimleriyle süsleyerek tiriti servis yapın.

9-Konya Usulü Tirit'inizi afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi