Malzemeler:
1-Yarım kilo kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
2-Yarım kilo yoğurt
3-2 adet soğan
4-1 demet maydanoz
5-1 adet kurutulmuş ekmek
6-2 kaşık tereyağı
7-2 adet defne yaprağı
8-4-5 diş sarımsak
9-Tuz, karabiber
10-Süslemek için biber ve domates
Tirit Yapılışı:
1-Kuşbaşı doğranmış kuzu etini bir tencereye alın ve etler suyunu çekene kadar kavurun.
2-Etler suyunu çektiğinde üzerine, etleri iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar basınçlı tencerede pişirin.
3-Bayat ekmekleri dilimleyin, fırında hafifçe kıtırlaştırın ve ardından 2 santimlik kareler halinde keserek servis tabağına aktarın.
4-Etlerin pişme süresinin 10 dakika öncesinde tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. 10 dakika sonra ateşten alın.
5-Etleri, sularıyla birlikte ekmeklerin üzerine boşaltın.
6-Soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın. Ardından doğranmış sarımsaklı yoğurdu etlerin üzerine yayın.
7-Üzerine hazırladığınız soğanları ekleyin. Son olarak, doğranmış maydanoz yapraklarını serpiştirin.
8-İsteğe bağlı olarak biber ve domates dilimleriyle süsleyerek tiriti servis yapın.
9-Konya Usulü Tirit'inizi afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun!