Tüketicimiz rahatsızdır ve bu rahatsızlığı konusunda Instagram da bir video seyreder ve video da tüketicimizin hastalığı konusunda bitkisel karışımı iddiası olan ürün tanıtımı yapılmaktadır. Tüketicimiz de izlemiş olduğu videodan etkilenir ve ürün siparişi verir ancak gelen ürün tanıtımı yapılan ürünle yakından uzaktan bir ilgili yoktur. İçeriği bilinmeyen bir ürün gönderirler kaldı ki zaten seyretmiş olduğu videoda da ürün bilinen bir ürün değildir.

***

Tüketicimiz farklı gelen ürünü geri yollamak ister. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun mesafeli satış sözleşmeleri yönetmeliği internet üzerinden alınan ürünleri mesafeli satış sözleşmeler yönetmeliğinde 14 gün içinde tüketicilere cayma hakkını vermiş. Tüketicimiz de bu hakkı kullanmak ister ancak tüketicimiz bu hakkını kullanamıyor çünkü karşı tarafın adresi yok, ürüne ait fatura yok bu nedenle de Kanun’un kendine verdiği cayma hakkını kullanamıyor. Bu konuda zaten yapılacak bir şe yok ürün tüketicimizin elinde kalıyor ve ödediği parada boşa gidiyor diyebiliriz. Bu tür yerlerden içeriği bilinmeyen ürünleri almamak lazım Tüketicimiz tedavi için almış olduğu ürünün ne olduğu belli olmadığı için de vücudunun başka bir bölgesinden başka hasarlara neden olabilir

***

İnternet Instagram, facabook gibi sosyal mecralar üzerinden satılan ‘’sözde’’ ilaçlar, gıda takviyesi ürünler, zayıflama ürünleri veya pek çok hastalıkları tedavi edici ürünler satılıyor. Görsel veya yazılı bilgiler vererek reklam yolu ile satılan bu tür ürünler bilinçsizce kullanıldığı zaman sağlımızı tedavi etmek yerine bozabileceğini göz önünde bulundurmalıyız. İnternette karşılaştığınız birçok ürün, özellikle “mucizevi” ya da “hızla kilo verdiren” ek takviye ürünleri şeklinde iddialar taşıyorsa, şüpheci olmanızda fayda var. Çoğu zaman, bu tür ürünler, etkileri kanıtlanmamış ve hatta sağlık açısından zararlı olabilecek maddeler içerebilir.

***

Ek takviye ürünleri, genellikle vitaminler, mineraller, bitkisel özler ve diğer sağlık destekleyicilerini içerir. Ancak, bu ürünlerin her biri güvenilir ve etkili olmayabilir. İnternette karşılaştığınız ek takviye ürünler, etkileri kanıtlanmamış veya tehlikeli bileşenler içerebilir. Ayrıca, bu ürünlerin çoğu sağlık otoriteleri tarafından denetlenmez, bu da güvenilirliklerini sorgulama gerekliliğini artırır. Kontrolsüz internet üzerinden satılan ek takviye ürünler, sağlık yönünde tedavi edici iddiası ile satılan ürünler sağlığınız üzerinde olumsuz etkiler yaratabilecek ve tehlikeli olabilir. Bilinçli ve dikkatli bir tüketici olmak, sağlığınızı korumanın en iyi yoludur. Tüm sağlık sorunlarımızı veya zayıflama gibi düşüncelerimizi mutlaka doktorunuzla konuşmanızı tavsiye ederim. Sağlık konusunda yıllarca okuyup emek vermiş doktorlarımız sizleri en doğru şekilde yönlendirecekler ve gerekli tahliller sonunda en doğru tedavi yönetimini uygulayacaklardır. İnternet üzerinden bilinçsizce alınan ve kullanılan ürünlerin Vücudumuzum bir başka bölgesinde hasara neden olabilir. Sağlığınız her şeyden önemlidir; bu yüzden sağlığınıza zarar verebilecek içeriği bilinmeyen ürünlerden kaçınarak, güvenli ve sağlıklı seçimler yapmanız gerekmektedir.