Bu yıl, önceki yıllara nazaran daha erken gelen aşırı sıcaklar, haziran ayında etkisini göstermeye başladı. Özellikle başkent Roma da dahil olmak üzere 15 şehirde, en yüksek risk seviyesini gösteren "kırmızı" alarm verildi. Sağlık Bakanlığı, yarın için Roma, Ancona, Campobasso, Frosinone, Latina, Palermo, Rieti ve Perugia kentlerinde de "kırmızı" alarmın devam edeceğini bildirdi.
Yetkililer, yüksek sıcaklıkların beyin gibi hayati organlar için risk oluşturduğunu belirterek, aşırı sıcakların sadece yaşlı, çocuk, hastalar ve savunmasız gruplar değil, halkın geneli için tehdit oluşturduğunu vurguladı. Başkent Roma'da termometreler zaman zaman 41 derece ve üstünü gösterdi.
Roma'da, turistlerin yoğun ilgi gösterdiği İspanyol Merdivenleri önündeki Barcaccia çeşmesi gibi noktalar, insanların serinlemek için tercih ettiği yerler oldu. Ayrıca tarihi Kolezyum'u ziyaret eden turistlerin serinlemesi için sıraların bulunduğu yerlere büyük vantilatörler ve portatif çadırlar yerleştirildi.
Aşırı sıcakların etkisiyle başkentin Magliana semtinde büyük bir yangın çıktı. Yangına itfaiye ekipleri hem karadan hem de havadan müdahale etti. Yangın nedeniyle Magliana semtindeki bazı yollar ulaşıma kapatıldı ve çevredeki bazı evler tedbiren boşaltıldı.

Rusya'dan Ukrayna'ya 78 dron ve 6 füze ile saldırı Rusya'dan Ukrayna'ya 78 dron ve 6 füze ile saldırı

İtalya'da etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle yetkililer, halkı dikkatli olmaları ve özellikle serin yerlerde vakit geçirmeleri konusunda uyardı.

Editör: Sakarya Gazetesi