Hepimizin heyecanla beklediği Kurban Bayramı geldi. Bayramda hepimiz sevdiklerimizle bir araya gelerek lezzetli sofralar kuracağız. Bayramın coşkusunu ve bereketini doyasıya paylaşacağız. Ancak, bayram neşesiyle birlikte sağlığımızı da korumayı unutmamamız gerekiyor...

***
Kurban Bayramı'nın ne kadar değerli olduğunu hepimiz biliyoruz. Çünkü et ve tatlıların bolca tüketildiği bir dönem özellikle de konum Türkiye olunca çok daha anlamlı bir dönem oluyor. Fakat bayram sofraları her ne kadar iştah açıcı olsa da, bu bayramda dikkat etmemiz gereken şeyler var.

***

Bayramda ikramlar bizde bitmiyor, arttıkça artıyor, bittikçe yenisi geliyor. Bizler de bir yere kadar karşı koyamıyoruz. Ancak kendi misafirlerimizi ağırlarken değiştirebileceğimiz bazı şeyler var. Örneğin evimizde baklava gibi şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları veya meyve tatlılarını tercih etmemiz mevsimi de ele aldığımız zaman hem daha sağlıklı hemde daha dengeli olabilir.

***

Bana göre en önemlisi ise kurban etinin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi. Milletimizde kurbandan sonra mangal yapmak gibi hata yapılan bir durum var. Sağlığımız açısından kritik önem taşıyan bu durum ne yazık ki hiç değişmiyor. Etin dinlenmesi gerektiğini ne  yazık ki anlatamıyoruz... Hem de böylesine sıcak günler geçirdiğimiz bir dönemde buna çok dikkat etmemiz gerekiyor.

***

Bayram ziyaretlerinde de ipin ucunu kaçırmamak lazım. Sevdiklerimizle bu konuda bağlantıyı iyi kurmalıyız. Hatrı kalır, gönül koyar diyerek ziyaretler gerçekleştirirken, gerçekten şu sıcak günlerde kontrolü iyi sağlamalıyız. Çünkü biliyoruz ki bu ziyaretlerde en çok küçük çocuklar harap oluyor. Akşam saatlerinde de aciller hastalıkla kaynıyor.

***

Anlattıkça anlatacak çok şey var gerçekten ama işin özüne dönelim istiyorum. Bayram barışma, bayram dostluk kardeşlik günüdür. En içten dileklerimle kurban bayramınızı kutluyorum..