Benzin ve motorine indirim mi geliyor? Benzin ve motorine indirim mi geliyor?

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadınları çalışma hayatında desteklemeye devam ettiklerini belirterek, Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 euro (11.339 TL) destek sağlanacağını duyurdu.

Bakan Işıkhan’ın açıklamaları şöyle:

"Çalışma hayatının her aşamasında kadınları desteklemeye devam ediyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla, çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle iş hayatından uzaklaşmalarını önlemek için annelere destek veriyoruz ve kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin ikinci dönemine başvurular bugün itibarıyla başladı.

Kjoqt A Tqw0Ipxqheak L O Wg

Proje kapsamında, Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak. Bu proje ile eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığını teşvik etmeyi hedefliyoruz ve toplamda 7 bin kadının bu projeden faydalanmasını öngörüyoruz.

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilir.”

Proje ile anneler, aldıkları maddi destek sayesinde istihdamdan kopmayacak ve eğitimli, sertifikalı çocuk bakıcılarının istihdamı teşvik edilecek. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilir.

Kaynak: Haber Merkezi