Malzemeler:

1-4 su bardağı erişte
2-4 su bardağı su
3-1 çay bardağı yeşil mercimek
4-1 kase yoğurt
5-1 yemek kaşığı tereyağı
6-1 yemek kaşığı salça
7-1 diş sarımsak
8-Tuz, isteğe bağlı baharatlar

Yapılış:

1-Dört su bardağı suyu bir tencerede kaynatın.

2-Mercimekleri ayrı bir kapta haşlayın ve ardından tuz ekleyerek eriştelerle birlikte kaynayan suya ilave edin.

3-Erişteler iyice pişene kadar karışımı kaynatmaya devam edin. Pişen eriştelerin üzerine tencereyi ocaktan alın.

4-Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurdu çırpın ve erişteli karışıma ekleyin. Yoğurt, çorbanıza kremamsı bir dokunuş katacaktır.

5-Başka bir tavada tereyağını eritin. İnce doğranmış sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun. Sonra salçayı ekleyerek kısık ateşte kavurmaya devam edin.

6-Hazırlanan salçalı karışımı erişte çorbasının üzerine dökün. Bu, çorbanıza zengin bir lezzet katacak.

7-Tuz ve isteğe bağlı baharatlarla çorbanızı tatlandırın.

8-Servis yapmadan önce birkaç dakika kadar dinlendirip sıcak servis yapın.

Türk Mutfağının vazgeçilmezi... Bu tarif ile yapımı çok kolay Türk Mutfağının vazgeçilmezi... Bu tarif ile yapımı çok kolay

Tatar Hamuru Çorbası, bu tarifle sofranıza lezzetli bir çorba deneyimi sunacak.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi