Malzemeler:

1-4 su bardağı erişte
2-4 su bardağı su
3-1 çay bardağı yeşil mercimek
4-1 kase yoğurt
5-1 yemek kaşığı tereyağı
6-1 yemek kaşığı salça
7-1 diş sarımsak
8-Tuz, isteğe bağlı baharatlar

Yapılış:

1-Dört su bardağı suyu bir tencerede kaynatın.

2-Mercimekleri ayrı bir kapta haşlayın ve ardından tuz ekleyerek eriştelerle birlikte kaynayan suya ilave edin.

3-Erişteler iyice pişene kadar karışımı kaynatmaya devam edin. Pişen eriştelerin üzerine tencereyi ocaktan alın.

4-Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurdu çırpın ve erişteli karışıma ekleyin. Yoğurt, çorbanıza kremamsı bir dokunuş katacaktır.

Eskişehir'de hayvanat bahçesine yeni üyeler! Eskişehir'de hayvanat bahçesine yeni üyeler!

5-Başka bir tavada tereyağını eritin. İnce doğranmış sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun. Sonra salçayı ekleyerek kısık ateşte kavurmaya devam edin.

6-Hazırlanan salçalı karışımı erişte çorbasının üzerine dökün. Bu, çorbanıza zengin bir lezzet katacak.

7-Tuz ve isteğe bağlı baharatlarla çorbanızı tatlandırın.

8-Servis yapmadan önce birkaç dakika kadar dinlendirip sıcak servis yapın.

Tatar Hamuru Çorbası, bu tarifle sofranıza lezzetli bir çorba deneyimi sunacak.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi