Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Mart 2024 verilerine göre, 1 milyon 943 bin 579 emekli, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam ediyor. Fakat Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, bu rakamın kayıt dışı çalışan emeklileri de eklediğimizde 4 milyona ulaştığını tahmin ediyor.

Kredi kartlarında yeni dönem: Resmi Gazete'de yayımlandı! Kredi kartlarında yeni dönem: Resmi Gazete'de yayımlandı!

Emeklilerin çalışma zorunluluğunun temel sebebinin yetersiz emekli aylıkları olduğu belirtiliyor. EYT düzenlemesiyle birlikte emekliliğe hak kazananların sayısında artış olması da bu sorunu tetikleyen unsurlar arasında.

Emekliye 15 Bin Tl En Dusuk Emekli Maasini Tarih Vererek Duyurdu Hidk

Emeklilere Ek Destek Talep Ediliyor

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Ergün, SGK'ye kayıtlı çalışan emeklilere ilave imkanlar sağlanması gerektiğini savunuyor. Ergün, şu şekilde konuşuyor: "Sosyal güvenlik destek primiyle kayıtlı şekilde çalışan emeklilere bu durumun ilave bir geri dönüşünün olmadığını, SGK'ye kayıtlı çalışmaya devam eden emeklilere ilave imkanların sağlanması gerektiğini söyledi."

Emeklilerin çalışma imkanlarının artırılması ve emekli aylıklarında iyileştirmeler yapılması, hem emeklilerin refahı hem de işsizlik sorununun çözümü için önemli adımlar olarak görülüyor. Bu sayede emekliler çalışmaktan kurtulacak ve açığa çıkan iş imkanlarından gençler faydalanabilecek.

Kaynak: Haber Merkezi