-2015 yılı ve Büyükşehir meclisinde AK Partili üyeler çoğunluğa sahip.
-Eskibağlar'da, Sosyal-Kültürel alan üzerine Otel yapılması Meclis'in gündemine geliyor.
-Konu yine AK Partili üyelerin çoğunlukta olduğu plan ve bütçe komisyonuna havale ediliyor.
-AK Partili çoğunluğun olduğu komisyon 30 yılı geçmemek üzere otelin yapılmasına ve konuyla ilgili Başkan'a yetki verilmesine oy birliği ile karar veriyor.
***
-Komisyonun aldığı karar yine AK Partili çoğunluğun olduğu büyükşehir meclisine geliyor ve yine oy birliği ile kabul ediliyor.
-Meclis kararının ardından yine AK Partili çoğunluğun olduğu encümen, yapılacak Otel inşaatının ihalesini yapıyor.
-İhale sonrası Otel yapılıyor.
***
-Çoğunlukta oldukları Meclis'te, komisyonda ve encümende otel yapılmasına itiraz etmeyen, hatta otel yapılmasına oy birliği ile "evet" oyu veren AK Partililer, daha sonra "Bu karar hukuksuz" diyerek durumu yargıya taşıyor.
***
-Bunun üzerine müfettişler aracılığı ile inceleme başlatılıyor. Otel ruhsatı için yürütmenin durdurulmasına karar veriliyor.
-Sonrasında aynı zamanda büyükşehir meclis üyesi olan ve aralarında AK Partili ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu meclis üyeleri ile bürokratların savunmaları alınıyor.
-Savunmaları alan müfettişler hazırladıkları raporu bakanlığa iletiyor ve bakanlık da konu ile ilgili soruşturma izni veriyor.
***
-Şimdi, savcılık tarafından yapılacak olan soruşturma neticesinde dava açılması ve yargılama sürecinin başlamasına karar verilirse, ortaya son derece enteresan bir durum çıkacak.
Zira...
Aynı davada, belediye Başkan'ları Büyükerşen, Ataç ve Kurt ile CHP'nin o dönemki Meclis üyelerinin yanı sıra, çoğunluğu AK Partili olan ve aralarında Hamid Yüzügüllü, Kadir Bozkurt, Özkan Alp ve Zeynep Güneş Akgün gibi AK Partili ilçe belediye başkanları ile o dönem Meclis üyeliği yapıp, aralarında halen de meclis üyesi olan AK Partililer de yargılanacak!
***
Artık bu enteresan durumu "Konuyu yargıya taşıyan  AK Partililer, mecliste otel yapılmasına oy ve onay veren diğer AK Partilileri de yakmış oldu" diye mi izah etsek, yoksa "Eskişehir'deki AK Partililerle CHP'liler sonunda dava arkadaşı da oldu!"diye espriye vurup mu anlatsak, vallahi bilemedik...
meclis-13
,,,,,,,,,

66 YIL ÖNCE İŞLEYEN HUKUK BUGÜN İŞLEMİYOR!

Bundan tam 66 yıl önce.
Yani 1957 yılında, dönemin ünlü siyasetçisi Osman Bölükbaşı Meclis'te görev yapan milletvekilleri için "Zalimlerin Uşaklarısınız" diye bir açıklama yapıyor.
Yaptığı bu açıklamada söylediği bu söz Konusu Türkiye Büyük Millet Meclisine hakaret olarak kabul ediliyor.
Bunun sonucunda Osman Bölükbaşı TBMM'ye hakaret suçundan tutuklanıyor.
***
Aynı yıl genel seçimler yapılıyor.
Osman Bölükbaşı cezaevindeyken CMP'den milletvekili seçiliyor.
***
Bölükbaşı mazbatasını Cezaevi'nde alıyor ve milletvekili yeminini de Ankara Merkez Cezaevi'nde, mahkumların önünde yapıyor.
Milletvekili seçilmesiyle birlikte dokunulmazlık kazandığı için de saatler sonra tahliye ediliyor.
***
Osman Bölükbaşı ile hemen hemen aynı durumda olan Can Atalay halen cezaevinden çıkartılmadı.
Anayasa mahkemesinin hak ihlali kararına rağmen Can Atalay'a ceza veren mahkeme, Anayasa Mahkemesinin verdiği kararı uygulama yerine, dosyayı kararı onaylayan Yargıtay'a gönderdi.
Kısacası...
66 yıl önce işleyen hukuk birbiriyle tıpa tıp aynı olayda bugün işlemez hale geldi.

SİTEYE 1-2-1
,,,,,,,,,,,,,,

BU İSTİFAYA BEN HİÇ ŞAŞIRMADIM...

Nebi Hatipoğlu İYİ Parti Eskişehir milletvekilliğinden istifa etti. Aslında Nebi Hatipoğlu'nun İYİ Parti'den istifa edeceği, "CHP bize köstek oldu" çıkışıyla belliydi. Hatipoğlu'nun İYİ Parti'den istifaya giden yolu Büyükerşen'e yönelik çok da insani bulunmayan çıkışından belliydi.

*

Nebi Hatipoğlu'nun partisinden istifa edeceği "Belediye seçimlerinde AKP ve MHP ile birlikte hareket etmeliyiz" açıklamasından belliydi. Hatta. Nebi Hatipoğlu'nun İYİ Parti'den istifa edeceği, AKP ve MHP ile yapılacak bir ittifakta, ittifakın Eskişehir Büyükşehir adayı olabileceğini hissettirmesinden belliydi.

*

O yüzden ben istifasına hiç şaşırmadım. Benim gibi pek çok kişinin de bu istifaya şaşırdığını hiç zannetmiyorum. Zira... Pek çok kişi, Nebi Hatipoğlu milletvekili seçildiği gün, yani daha işin başında "Nebi Hatipoğlu en kısa zamanda İYİ Parti'den istifa eder, AK Parti'ye geçer" diyordu... Herkesin dediği de, düşündüğü de çıktı.

*

Şimdi sırada AK Parti'ye ya da daha düşük ihtimal MHP'ye geçmesi var. Emin olun bu geçişe de kimse şaşırmayacak!

nebi-9
,,,,,,,,,,,,,