Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamış…
……………..
Bir kuyumcunun aylık ortala matrahı 16 bin, avukatın 17 bin, doktorun ise 27 bin liraymış…
……….
Vergi kaçırmak için gelirlerini düşük gösteren kuyumcu, avukat ve doktorlara sormak lazım…
…………………
O zaman lüks otomobilleri, pahalı daireleri ve yazlık evleri nasıl alıyorsunuz?



ESKİŞEHİR VE
MOTOKURYELER

Önceki gün bu köşede “Eskişehir’de bu teröre kimse ‘Dur’ demiyor” başlıklı yazımızda motokurye terörünü dile getirmiştik…
…………..
‘Motokurye terörü Eskişehir’i adeta esir almış durumda. Kaldırımlarda, yaya yollarında ve köprülerde çok hızlı gidiyorlar, insanların hayatını tehlikeye atıyorlar’ demiştik…
……………..
Motokuryelere yönelik yeterli denetim yapılmasını eleştirmiştik…
…………..
Yazımız büyük ilgi gördü, zira vatandaşlarda bu konuya tepkili…
………..
Yazımıza bakın ne yorumlar geldi…
……….
Üstat tebrik ve teşekkür ediyorum. Şunu söylemeliyim bu vurdumduymaz kuralsız kullanımın en büyük iki nedeni eğitimsizlik ve para hırsı... (Murat Korkmaz)
……………………
15 gündür Almanya’dayım. Bu işleri motosiklet ile değil, bisiklet ile yapıyorlar. Tabi bisiklet yolları var. Gürültü ve egzoz salımı için düşünmüşler. Bisiklet kullanırken cep telefonu ile oynarsanız cezası 55 Euro…(Kadir Baydır)
……………..
Hamamyolu motordan geçilmiyor…(Muharrem İkiel)
………….
Çok güzel bir konuyu ele almışsınız, tebrik ediyorum. Çok acil çare bulunması gerekiyor… (Şadi Günay)
……….
Motokuryeler büyük sıkıntı. Peki, onları denetleyecek kurumlar nerede? Yoklar, hepsi kör, hepsi sağır. Meydan boş, kuralsızlık kural olmuş…(Hakan Geçer)
…………
Sıkıntı bununla da kalmıyor. Halka açık yayaya tahsis edilmiş pasaj içlerine park ediyorlar. Hamamyolu Ünallar Pasaj içinde bir değil, 10 tane motosiklet var…(Soner Tiryaki)
…………….
Hakkı Bey çok haklısınız tehlikeli anlar yaşanıyor ama bu tehlikeli süreci yine bizler oluşturuyoruz. Bir kesimin talepleri, bir kesime görev arz etmiyor mu?(Meral Uğural Erdoğmuş)
……………
Kaldırımda fink atıyorlar, ayrıca geceleri korna sesi uyku düzenini bozuyor. Trafik polislerinin ilgilerini bekliyoruz…(İsmail Arslan)
……………
Kaldırımlarda bunlardan bıktıkkkkk(Gönül Kilitçi)
…………….
Hakkı Bey, bende buna benzer bir paylaşım yapmıştım. Görgüsüzün biri ‘Boynuzların sığmadı mı?’ diye yorum yapmıştı. Hem hatalılar hem de terbiyesizler bazıları…(Nazmi Önce)
……………
Hakkı Bey kaleminize sağlık… Eskişehir merkezde trafik denetlemesi var mı acaba? Yol kontrolü değil hata yapanlara, kural ihlali yapanlar.  Kaldırım işgalleri için ne yapılıyor? (Mustafa Ersoy)
………….
Hamamyolu’nda özellikle çık hızlı gidiyorlar. Ara sokaklarda da aynı şekilde hızlı gidiyorlar. Kuryelerin karıştığı kazalarda ciddi artış var. Bu konuyu görmezden gelenler suçlu…(Mehmet Ömürlü)
……………..
Hakkı Bey önemli bir konuyu değinmişsiniz. Evet, kaldırımda büyük sıkıntı veriyorlar…(Gülcan Çalış)
……………
Evet, yorumlarda da görüldüğü gibi Eskişehirliler bu konuda oldukça dertliler. Yetkilileri bu konuda göreve davet ediyorlar…

TEMEL’İN KÖŞESİ

MEZARLIK

Bir gün Temel mezarlıkta çalışmaya başlar fakat bir gün sonra işi bırakır.
Arkadaşları sorar:
- Neden işi bıraktın?
Temel de cevap verir:
- Herkes yatıyor, ben çalışıyorum.