Malzemeler:

1-1 kg koyun eti (kaburga kısmından kuşbaşı doğranmış)
2-½ kg yeşil biber
3-1 kg domates
4-1-2 baş sarımsak
5-1 yemek kaşığı yağ
6-Tuz
7-Karabiber
8-Kırmızı pul biber

Niğde Tavası Yapılışı:

1-Fırın tepsisinin tabanına biraz yağ sürün.
2-İnce doğranmış yeşil biber ve domatesi tepsi tabanına serin.
3-Üzerine kuşbaşı doğranmış koyun etlerini yerleştirin.
4-Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyin.
5-Su eklemeye gerek olmadan, malzemeler kendi suyunu çekene ve etler kızarmaya başlayana kadar fırında pişirin.
6-Etler güzelce kızardığında, tavayı fırından çıkarın.

Not: Niğde Tavası'nın geleneksel tarifinde, koyun kaburgasından elde edilen kuşbaşı ve toprak kap kullanımı lezzeti artırabilir. Bu yöntemle hazırlanan Niğde Tavası daha otantik bir tat sunacaktır.

Hamster Kombat ne zaman çıkacak? Hamster Kombat ne zaman çıkacak?

Tarife kişisel dokunuşlar ekleyerek ya da malzemeleri zevkinize göre ayarlayarak kendi lezzetinizi yaratabilirsiniz.

Afiyet olsun!


 

Editör: Sakarya Gazetesi