Malzemeler:

1-Bir bağ pazı
2-Bir bağ taze soğan veya yerel pırasa yaprağı
3-İki bardak ince mısır unu veya buğday unu
4-Bir tas tuzlu hamsi (ayıklanmış ve kılçıklarından arındırılmış)
5-Bir yumurta büyüklüğünde içyağı
6-Kızartma için zeytinyağı veya tereyağı

Yapılışı:

1-Hamsiler önceden suya konarak iyice ayıklanır ve kılçıklarından temizlenir.

Eskişehir’de 6,5 büyüklüğünde deprem tatbikatı! Eskişehir’de 6,5 büyüklüğünde deprem tatbikatı!

2-Hamsi, un, kıyılmış pazı ve soğan ile içyağını içeren karışım, ekmek hamuru kıvamına gelene kadar hafifçe yoğrulur. Tuz kontrol edilir ve isteğe bağlı olarak bir yumurta eklenir.

3-Hazırlanan karışım, bir santim kalınlığında veya daha ince olacak şekilde yayılır.

4-Tava içerisinde zeytinyağı veya tereyağı kullanılarak karışım kızartılır.

5-Her iki tarafı da güzelce kızardıktan sonra çığırtası servise hazır hale gelir.

6-Hamsi Çığırtası, Karadeniz'in taze lezzetlerini sofranıza taşıyan nefis bir tariftir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi