15 Temmuz 2016’da yaşanılan darbe girişimi ve  ardından ilan edilen OHAL ile piyasalarda belirsizlik hakim hale geldi dolar 3.54’e kadar çıktı. Bu süreçte 2011’den beri devam eden Suriye Savaşı’nın yarattığı büyük göç de ekonomiyi olumsuz etkilemeye başlamıştı.
2018’de Brunson krizi ile dolar kuru bir anda 6,89’a ulaştı. Krizin çözülmesiyle bir miktar düşen dolar kuru ,2019 yılında İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ile yeniden 6,24’e çıktı.
2019 Merkez Bankası başkanı değiştirildi ve hızlı faiz indirimi süreci de başladı, yine 2019’da ABD ile s-400 krizi yaşandı.  Dolar bu gelişmelere rağmen 6 TL civarında işlem gördü. 2019-2020 yılları için kamu bankalarının piyasaya döviz sürerek ciddi zararlar ettiği ve Merkez Bankasının 128 milyar dolarının satıldığı tartışmaları halen yapılıyor.
2020 yılında yaşanılan Covid salgını, ABD’nin Türkiye’ye karşı yaptırım uygulayacağı söylemleri ve bu politikayı destkeleyen Joe Biden’in seçimleri kazanması, üzerine Kasım ayında  faiz arttırımı beklenirken, karar çıkmayınca dolar 8,50 civarına ulaştı. Yine Kasım ayında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak görevinden istifa etti ve Merkez Bankası Başkanı görevinden alınarak yerine Naci Ağbal atandı. Merkez Bankası’nın yeniden bağımsızlaşacağı kanaati oluşunca, Dolar/TL kuru 2020 yılını 7,5 seviyesinin altında kapattı.
2021 yılında Naci Ağbal da dört ay sonra Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alındı, yerine Şahap Kavcıoğlu atandı. Piyasalar hemen bu değişikliğe tepki gösterdi, dolar 8,64 seviyesine kadar ulaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası’nın iki başkan yardımcısıyla bir PPK üyesini görevden alması ve sürpriz faiz indirimiyle birlikte, dolar Ekim ayında 9,47’ye ulaşarak rekor kırdı. Bu tarihten sonra da faiz indirimleri ve faizin düşürüleceğine ilişkin söylemler, Çin Modeli söylemleri devam etti ve uygulanan faiz indirimleri ile dolar 18.40TL’ye kadar çıktı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar ile  18'e kadar yükselen Dolar/TL kuru sert düşüşle 12 seviyesinin altına kadar geriledi. Dolar hızla yükselirken hızla fakirleşen, elinde var ise değer kaybetmesin diye küçük birikimini dövize veya altına yatıran birçok kişi bir anda çok büyük zarar etti. 
Kur yükselirken artan fiyatlar, örneğin benzin fiyatları, kur düşerken Ötv’ye dönüşmeye başladı. Kur garantisi verilen mevduat hesaplarının yükü yine halka yüklendi . Yetmediği yerde ya vergiler arttırılacak, ya da daha çok para basılarak fakir daha da fakir, zengin daha da zengin edilecek.