Öğrencinin çok olduğu ve sosyal hayatın adeta bitmediği bir şehir olan Eskişehir'e festivaller çok yakışıyor. Bunların en büyük örneklerini ise bugünlerde görüyoruz. Bir yanda Sivrihisar'da gerçekleştirilen Uluslararası Nasreddin Hoca Festival, Havacılık Festivali, diğer tarafta ise Mihalıççık'ta düzenlenen Kiraz Festivali...

***

O kadar yakışıyor ki Eskişehir'e festivaller, İç Anadolu'da değil de bir Akdeniz şehri olsaydık yüzbinlerce insan bu festivallere gelmek için aylar günler öncesinden otellerini ayarlardı. Her mevsime uygun bir memleket olmak bizleri gerçekten gururlandırıyor.

***

Sucuk Festivali'ni de es geçmememiz lazım. Ülkenin her noktasında üretilen sucuklar kalitesinden söz ettirir. Fakat Sivrihisar'da bu coşku çok daha güzel işleniyor. Dev sucuklu yumurta tavalarında rekorlar kırılıyor... Şunu da söylemeden edemiyorum, Sivrihisar dış ilçe değil de merkez ilçe olsaydı acaba Eskişehir turizmi nasıl etkilenirdi?

***

Bir de kültürel festivallerimiz, şenliklerimiz var. Tatar hemşehrilerimiz ayrı, Çerkes hemşehrilerimizin, ayrı festivalleri var. Kültürün olduğu yerde şenlik, eğlence ve mutluluk bitmiyor. İyi ki Eskişehir gibi bir ortak paydamız var.

***

Bir festival dileği de benden olsun buradan. Eskişehirsporumuzun Avrupa günlerini unutmuyor. Unutulamaz da zaten.. Yeniden o güzel günlere döndüğümüzde bir festival gibi kutlayalım Şanlı Eskişehirsporumuzun tarihini... Unutmayalım; Eskişehir festivallerle güzel...