Koç Holding bünyesinde yer alan düşünce kuruluşu Global İlişkiler Forumu’nda (GİF) ABD Başkan adayı Kamala Harris ile  ilgili olarak, "Kamala Harris Başkan olduğu takdirde önemli bir görev üstlenmesi ve Türkiye ile Beyaz Saray arasında bir iletişim kanalı olması beklenebilir"  görüşü yer almıştır. Forum Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Türkmen imzasıyla yayınlanan yazıda, Harris'in  seçilmesi durumunda Türkiye-ABD ilişkilerinin iyileşebileceği belirtilmiştir. ABD’nin gölge hükümeti olarak adlandırılan Dış İlişkiler Konseyi CFR’ye üye olan Global İlişkiler Forumu, (GİF) CFR yöneticileriyle her yıl düzenli olarak toplantılar yaparak raporlar yayınlamaktadır.
 
GİF, derneğin amaçlarını paylaşan kurumlarla ortak çalışmalar yaparak Türkiye’nin ve insanlığın barış ve refahına hizmet etmeyi amaçlamaktadır. Global İlişkiler Forumu’nun Harris hakkında olumlu  değerlendirmeler yapması,  doğru bir tespit  değildir.  Bunun sebebi aşağıda yer almıştır. Tarih: “24 Eylül 2024”  
Kamala Harris’i yakından tanımadan, O’nun hakkında yapılan yorumlar  doğru değildir. 24 Eylül 2024 tarihinde Amerikan Ermeni toplumuna hitaben yazılan,  Artsakh Ermenilerinin geri dönüş hakkını kabul eden aşağıda yer alan mektup  çok önemlidir. 
“Ermeni Amerikan toplumuna: Ermeni halkının özgür, bağımsız bir ulus olmak için Sovyetler Birliği'nden ayrılma yönünde oy kullandığı gün olan Ermeni Bağımsızlık Günü'nü kutlarken size en iyi dileklerimi gönderiyorum. Tahminen 1,5 milyon Ermeni’nin sınır dışı edildiği, katledildiği ve ölüme yürüdüğü Ermeni Soykırımı'nı  asla unutmamalıyız. Bu, Ermeni halkının kimliğini şekillendirmeye devam eden bir trajedidir. Ermeni Amerikan toplumunun dayanıklılığı, kolektif Amerikan hikayemizde bir ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Ermenistan ile komşuları arasında egemenliğe, bağımsızlığa ve toprak bütünlüğüne saygılı kalıcı bir barış sağlanmasına bağlılığımı sürdürüyorum. Dağlık Karabağ'dan yerinden edilen Ermenilerin evlerine güvenli bir şekilde dönme hakkı, Ermeni halkının itibarının yeniden tesis edilmesi ve bölgede istikrarın sağlanması açısından hayati öneme sahiptir. Bölgede demokrasiyi güçlendirme ve istikrarı sağlama çabalarında Ermenistan'ı desteklemeye devam edeceğim. Ermenistan ve halkının hepimize özgürlük ve adalet için çabalama konusunda ilham veren zengin bir tarihi var. Uluslarımız arasındaki bağları derinleştirmeye ve ortak değerlerimizi ve özlemlerimizi yücelten bir ortaklığı teşvik etmeye kararlıyım. Birlikte daha güvenli, adil ve özgür bir dünya inşa edebiliriz. (https://armenianweekly.com/2024/09/24/vice-president-kamala-harris-commemorates-armenian-independence-day/) 
Kamala Harris, Erivan'daki sözde Ermeni Soykırımı Anıtı'nı  ziyaret etmiş,   saygı duruşunda bulunmuş bir siyasetçidir. 
 Harris,  24 ve 25 Eylül 2024 tarihlerinde yukarıda yer alan iki mesajı yayınlamıştır.  Bu bakımdan Prof. Dr. Füsun Türkmen   imzasıyla yayınlanan değerlendirme notu doğru bir tespit değildir:   “Kamala Harris Başkan olduğu takdirde önemli bir görev üstlenmesi ve Türkiye ile Beyaz Saray arasında bir iletişim kanalı olması beklenebilir.” 
“While we celebrate, we must also never forget the Armenian Genocide, when an estimated 1.5 million Armenians were deported, massacred, and marched to their deaths. It is a tragedy that continues to shape the identity of the Armenian people. The Armenian American community’s resilience remains a source of inspiration in our collective American story.”“Kutlarken, tahminen 1,5 milyon Ermeni'nin sınır dışı edildiği, katledildiği ve ölüme yürüdüğü Ermeni Soykırımı'nı da asla unutmamalıyız. Bu, Ermeni halkının kimliğini şekillendirmeye devam eden bir trajedidir. Ermeni Amerikan toplumunun dayanıklılığı, kolektif Amerikan hikayemizde bir ilham kaynağı olmaya devam ediyor.”

 
ABD’de, 5 Kasım’da yapılacak olan “başkanlık seçimi”nde, 1964 doğumlu Kamala Devi Harris adında, “melez bir kadın Başkan Adayı’dır. Harris, hem “Afrikalı Amerikalı” ve hem de “Asyalı Amerikalıdır.” Harris, 2002 yılında  San Francisco’da “bölge savcısı seçilen ilk siyahi kişi” dir.  Harris, ABD Senatosu’nda görev yapan “ikinci siyah kadın” ve “ilk Güney Asyalı Amerikalı”dır: 
oag.ca.gov › news › press-releases Attorney General Kamala D. Harris Issues Statement on the 100th...
Attorney General Harris authored a friend-of-the-court brief filed in the Ninth Circuit Court of Appeals in support of the right of Armenian Americans to seek justice in connection with unpaid Genocide-era insurance policies.
armeniansforharris.substack.com › p › a-message-from-vice-president-kamalaA Message from Vice President Kamala Harris!
In her heartfelt message, Vice President Kamala Harris extends her best wishes to the Armenian American community. She highlights the deep connection between Armenia’s history and its enduring struggle for liberty. ... The Vice President acknowledges the lasting pain of the Armenian Genocide and the strength that continues to define the ...
en.armradio.am › 2024/09/25 › forty-days-from-election-kamala-harris-startsForty days from election, Kamala Harris starts courting Armenian...
Democratic Presidential Candidate Kamala Harris expressed support for the “right for Armenians displaced from Nagorno-Karabakh to return safely to their homes,” in a campaign statement issued on September 23, 2024, marking Armenian Independence Day, reported the Armenian National Committee of America (ANCA). The statement also noted that “we must never forget the Armenian Genocide”
armenianweekly.com › 2024/08/22 › kamala-harris-a-strong-partner-for-armenian Kamala Harris: A strong partner for Armenian Americans and our...
Representing California, home to the largest Armenian American population in the U.S., Harris was a steadfast advocate for Armenian issues, including the early recognition of the Armenian...
Global İlişkiler Forumu, dünyadaki değişimin gerektirdiği uluslararası inisiyatiflerin alınmasında Türkiye’nin, etkin, saygın ve öncü uluslardan biri olmaya devam etmesi için gerekli bilgi, analiz, ulusal veya uluslararası tartışma platformlarını sağlamayı ve uluslararası temaslara katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. GİF, yerel ve uluslararası kamuoyunda Türkiye’nin, diğer ülkelerin ve uluslararası kurumların karşılıklı öncelik ve seçeneklerinin anlaşılmasına yardımcı olmayı ve derneğin amaçlarını paylaşan kurumlarla ortak çalışmalar yaparak Türkiye’nin ve insanlığın barış ve refahına hizmet etmeyi hedef almıştır. 

ABD’nin gölge hükümeti olarak adlandırılan Dış İlişkiler Konseyi’ne (CFR) üye olan GİF, CFR yöneticileriyle her yıl düzenli olarak toplantılar yaparak raporlar yayınlamakta olduğunun bilinmesinde yarar vardır. Türkiye'nin Farklı Alanlarda Yetiştirdiği, Uluslararası Platformlarda Türkiye'yi Temsil Etmiş Kırk Akademisyen, Büyükelçi, Sanatçı, Silahlı Kuvvetler Mensubu, Siyasetçi, Hukuk İnsanı, Basın Mensubu, İş İnsanı ve Bürokrat, Global İlişkiler Forumu (GİF) adıyla bir dernek kurmuştur.
GİF, dünyada hızla değişen dinamiklerin Türkiye’ye ve insanlığa  fayda sağlamasına ve bu gelişmelerin oluşturacağı tehditlerin asgariye indirilmesine destek olmak amacıyla kurulmuştur. GİF’in ilk Genel Kurulu’na kadar geçici olarak görev yapacak Yönetim Kurulu, Rahmi M. Koç’un başkanlığında, Hanzade Doğan Boyner, Hasan Çolakoğlu, Metin Fadıllıoğlu, Memduh Karakullukçu, Sönmez Köksal, Gülsün Sağlamer ve Özdem Sanberk’den oluşturulmuştur. 
Dernekten yapılan açıklamada, dünyada ekonomik, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişmelerin uluslararası kuralların yeniden yazılmasını, kural ve kurumların yeniden yapılanmasını zorunlu kıldığına işaret edilirken, ülkelerin, yeni kural ve kurumların kendi lehlerinde oluşması için çaba gösterdiği hatırlatılmıştır.
Global İlişkiler Forumu’nun kurucuları, Vural Akışık, Piraye Antika, Pekin Baran, Süher Pekinel Baran, Fatih Birol, Edip Başer, Aslı Başgöz, Feyyaz Berker, Gülsün Bilgehan, Hanzade Doğan Boyner, Yavuz Canevi, Hikmet Çetin, Hasan Çolakoğlu, Salim Dervişoğlu, Ömer Dinçkök, Ali Doğramacı, Turgay Durak, Bülent Eczacıbaşı, Tarhan Erdem, Metin Fadıllıoğlu, Cemal Kafadar, Vili Kamhi, Memduh Karakullukçu, Üner Kırdar, Rahmi M. Koç, Cem Kozlu, Sönmez Köksal, Muhsin Mengütürk, Gülru Necipoğlu, Altan Öymen, Ersin Özince, Gülsün Sağlamer, Özdem Sanberk, İlter Türkmen, Rıza Türmen, Tomris Türmen, Solmaz Ünaydın, Rona Yırcalı ve Volkan Vural’dır.
 

GİF Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Türkmen imzasıyla yayınlanan değerlendirme notunda, Harris’in “başarılı çalışmaları”na yer verilmiştir. Fakat Harris’in sözde Ermeni soykırımına sahip çıktığına değinilmemiştir. Bu kişinin sözde Ermeni soykırımı hakkındaki görüşleri bilinmeden hakkında olumlu yorumlar yapılmış olabilir. 

Sözde Ermeni soykırımı ABD’de her 24 Nisan’da gündeme getirilmektedir. ABD Başkanları, Bill Clinton'ın görevde olduğu 1993 yılından bu yana her yıl 24 Nisan'da 1915 olaylarının yıldönümü için yaptıkları yazılı açıklamalarda, "Meds Yeghern" yani "Büyük Felaket" ifadesi kullanılmıştır.  ABD Başkanı Biden, 24 Nisan 2021 tarihinde Ermeni Anma Günü'nü kutlamış, konuşmasında “soykırım” (genocide) ifadesini kullanmıştır.  Bu konuda uluslararası yargı kararı  bulunmamasına rağmen bunu diyorsa, bunu birilerinin kendisine hatırlatmasında yarar vardır.

 
Eğer Kamala Harris Başkan seçilirse, 24 Nisan 2025 tarihinde yine  “Ermeni  soykırımı” diyecek ve ABD ile ilişkiler gerginleşecektir. Bu açıdan ABD Başkanlık seçimleri, ABD yaşayan ve oy kullanacak Türkler için çok önemlidir. Bu konuda Mustafa Kemal Atatürk’ün   tespitine katılmamak mümkün değildir:  “Bilelim ki, ulusal benliğini bilmeyen uluslar, başka uluslara yem olurlar.” (TBMM Gizli Celse Zabıtları, Cilt: 3, 6 Mart 1922, Mustafa Kemal) Özetle söylemek gerekirse, Türk milleti emperyalizmin liliputlarına biat  etmez.