Edison’a Ampulü bulma başarısının hikayesi sorulmuş.
Edison önce “Siz sadece sonuç ile ilgileniyorsunuz” demiş …
Ardından da…
-“Ben sadece Ampulü bulmadım. Ampulü bulamamanın en az bin tane de yolunu buldum” diye cevap vermiş.
***
AK Parti Eskişehir'de yıllardır Büyükşehir başta olmak üzere merkezde bulunan belediyeleri bir türlü kazanamadı.
Üstelik...
Her seçimde elinde bulunan birkaç ilçe belediyesini de kaybetti.
Hakkını yemeyelim!  AK Parti Eskişehir'de seçim kazanamadı ama bizlere en azından Eskişehir’de seçim kaybetmenin birçok yolunun olduğunu da öğretti.
***
Örneğin:
- Sağ’ı temsil eden bir parti olarak, geçmişte merkez sağ partiler içinde yer almış insanlara parti kapıları kapandığında, seçimin kazanılamayacağını biliyoruz artık…
***
-Aynı parti içinde bulunan insanların, parti binasına çay içmeye dahi gelmesi engellendiğinde, yine seçim kazanmanın mümkün olmadığı çıktı ortaya.

***
- Partiye gelmesi gereken sağ oyların sol adaya gitmesini engelleyecek bir isim bulunmaması halinde seçimi kazanmanın hayal olduğunu bizzat tescilledi.
***
- "Kazanan yeter ki bizim ekipten olsun. Kendi içimizden olmadıktan sonra varsın seçimi kaybedelim" diye bir ön şartın, seçimin daha işin başında kaybedildiğini resmen gösterdi.
***
Dahası…
- "Biz daha iyisini yapacağız" söylemini insanlara ikna ederek anlatma yerine, bugüne kadar yapılanları kötüleme yolu seçildiğinde…
***
- Şehrin hassasiyetlerini algılayamayıp, bu hassasiyet çerçevesinde davranış sergilenemediğinde…
***
- Şehirde yaşayanlara iltifat edip, gururlarını okşama yerine, "Biz size şunları bunları yaptık. Şu kadar yatırım getirdik. Ne kadar da nankörmüşsünüz" gibi başlarına kakan bir tavır takınıldığında…
***
-Partinin başına getirilen yöneticilerin, partinin davasından çok kendi dava dosyalarının peşinde koştuklarında…
***
-Ne iş yaptığı, ne kadar para kazandığı, nasıl yaşadığı bilinen parti temsilcilerinin bir anda şoförlü, danışmanlı lüks araçlarla boy gösterdiklerinde…

-Seçim çalışmalarının hacı pilavları ile yağmur dualarına katılma, cami cemaatleri ile bulaşma zannedildiğinde...
Ve...
Sokakla bağını kopartıp, kibir ve güç zehirlenmesi yaşanması halinde, Eskişehir’de seçim  kazanılamayacağının onlarca yolunu bizzat ispatlamış oldu AK parti.
***
Şimdi aynı AK Parti yine bir seçim yenilgisinin ardından başkanlarını ve yönetimlerini değiştiriyor.
İstifa eden ilçe başkanlarının yerine gelecek isimlerin belirlenmesi için temayül falan yapıyor.
Ahmet'in gidip Mehmet'in gelmesiyle meselenin çözüleceği, seçim yenilgilerine çare bulunulacağı zannediyor.
Halbuki...
Kafayı değiştirmek yıllardır kimsenin ya aklına ya işine gelmiyor!

SİZİN HİÇ Mİ KABAHATİNİZ YOK?

Başbakan Demirel Türk-İş kongresine gider.
İktidara gelmesinin üzerinden 100 gün geçmiş ve bu 100 gün içinde seçim öncesi işçilere yönelik verdiği vaatlerin hiçbirini yerine getirmemiştir.
***
Bu yüzden kendisine kızgın olan işçiler, konuşma yapmak için kürsüye geldiğinde Demirel'e tepki gösterip yuhalamaya başlarlar.
Kürsüde yuhalamaların bitmesini bekleyen Demirel alır eline mikrofonu...
***
Önce “Biliyorum, seçim öncesi size verdiğim sözleri yerine getirmediğim için bana kızıyorsunuz” der.
Ardından da...
“Tamam; size verdiğim vaatleri yerine getiremedim. Kabahatliyim. Ama sanki sizin hiç mi kabahatiniz yok? Siz de en az benim kadar kabahatlisiniz! Çünkü seçim öncesi bu vaatlerimin gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatler olduğunu söylemeniz, beni uyarmanız lazımdı!”der.
***
Salon önce ne olduğunu anlayamaz.
Demirel'in yerine getirmediği vaatlerin kabahatini kendilerinde bulması pişkinliğini anlaşıldığında ise salonda adeta kahkaha tufanı kopar.

Hazine bakanı Şimşek'in “Ekonominin bu hale gelmesinin nedeni CHP'dir. CHP eğer EYT'nin çıkmasını zorlamasaydı ekonomi bu halde olmazdı” açıklamasını duyunca, Demirel'in yukarıda anlattığımız olayı geldi...

HELAL OLSUN TÜİK'E!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran 2024 enflasyon verilerini kamuoyuyla paylaştı. TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Haziran ayında enflasyon, zirveden düşüş trendine girerek aylık %1,64 artış gösterdi ve yıllık %71,60 olarak gerçekleşti. 
***
Her ne kadar memur ve emekli maaşlarının belirlenmesi öncesinde enflasyonun düşük çıkartıldığı artık herkes tarafından biliniyor olsa da TÜİK'e yine de “Helal olsun” demek lazım!
***
İnandırıcı olmasa da iktidarın yapamadığını yaptı ve kağıt üzerinde de olsa enflasyonu düşürdü!