CHP'li Sivrihisar Belediyesi, Sivrihisar ilçesinde, Ankara yoluna cepheli, tescili olmayan üç parsel arsanın imar değişikliğiyle ticaret alanına dönüşmesini istiyor. Bu imar değişikliğinin ilçe ticaretine büyük katkısı olacağını da gerekçe gösteriyor.
***
Söz konusu imar değişikliği maddesi geçtiğimiz ay, CHP'li üyelerin çoğunlukta olduğu Büyükşehir Belediye Meclisine geliyor.
CHP'li üyelerin çoğunlukta olduğu meclis imar komisyonu, söz konusu üç parselde yoğun ağaç dokusu olduğu için istenilen imar değişikliğinin yapılmasının uygun olmadığı yönünde bir rapor hazırlıyor.
Ardından gündem maddesi meclise geliyor ve CHP'li üyelerin çoğunlukta olduğu meclis, CHP'li Sivrihisar Belediyesinin istediği imar plan değişikliğini ret ediyor.
Bunun üzerine talep ettikleri imar değişikliği kendi partili üyeleri tarafından ret edilen Sivrihisar belediye başkan ve üyeleri tepkili bir şekilde meclisi terk ediyor.
***
Sonra ne mi oluyor?
Belli ki bu olay parti içinde büyük rahatsızlıklara yol açmış olmalı ki, Büyükşehir Belediye Başkanı meclisin aldığı bu ret kararını veto ederek, yeniden görüşülmek üzere meclise geri yolluyor.
Aynı imar değişikliği maddesi yine aynı şekliyle meclise geliyor.
Geçen ay söz konusu imar değişikliğine ret oyu veren CHP'nin meclis çoğunluğu, bu defa aynı maddeye kabul oyu veriyor.

İşte size CHP'nin Eskişehir'de ne denli dağınık olduğunu gösteren bir manzara...
Çoğunluğa sahip CHP meclis grubu, CHP'li ilçe belediyesinin talebini ret ediyor.
İlçe belediyesinin meclis üyeleri meclisi terk ediyor.
Ortalık birbirine giriyor ve CHP'liler “Amanın biz ne yaptık böyle” diye telaşa düşüyor.
Başkan yapılanı düzeltmek için ret kararını veto ediyor.
Konu tekrar meclise geliyor.
Bir ay önce ret kararı veren CHP'liler bu kez kabul oyu veriyor.
Bir ay önce imar değişikliğini uygun bulmadıklarına dair rapor yazan CHP'li imar komisyonunun meclis  üyeleri ise bu kez mahcubiyetten olsa gerek, çekimser oy kullanıyor.
Ne diyelim?
CHP'liler kendi karizmalarını bizzat kendileri, hem de  itinayla çiziyor iyi mi?

Meclis-24

“AK PARTİ YOKSULLUK, YOLSUZLUK VE YASAKLARLA MÜCADELE İÇİN GELDİ, EKSEN KAYDI,ÜÇÜNÜ DE KENDİSİ YOK SAYDI”

Faruk Güler AK Parti'nin 2014-2019 yılları arasında Sarıcakaya Belediye Başkanlığını yaptı.
2019 seçimlerinde AK Parti kendisini yeniden aday göstermedi.
O da ticaretine geri döndü.
Aradan beş yıl geçti. 
Teklif üzerine Yeniden Refah Partisi'ne geçerek, partinin Sarıcakaya Belediye Başkan adayı oldu.
Seçimi kazanamadı ama yüzde 20 oy alarak partisini ilçede üçüncü parti yaptı.

Faruk Güler geçtiğimiz hafta Yeniden Refah Partisinin il başkanlığına atandı.
Yeniden Refah Partisinin yeni il başkanına birkaç soru sorduk.
İşte o sorular ve verdiği cevaplar:
-Sizi belediye başkan adayı göstermedikleri için mi AK Parti'den ayrılıp YRP'ye geçtiniz?
“Hayır. Eğer bu yüzden olsaydı, aday gösterilmediğim 2019 yılında ayrılırdım. Beş yıl sonra değil”
-Peki AK Parti'den niçin ayrıldınız?
“AK Parti'de eksen kayması yaşandı. Üç Y ile, yani Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklarla mücadele için gelen parti zaman içinde üçünü de yok saydı. Kuruluş amaç ve ilkelerinden de milli görüş düşüncesinden de olabildiğince uzaklaştı. Ayrılmamın en önemli nedeni budur”
-AK Parti mahalli seçimlerde birçok ilin kaybedilmesini sizin partinize bağlıyor ve bu yönde partinize eleştirileri var.
“Bu çok anlamsız. Eğer AK Parti bu konuda suçlayacağı bir parti varsa o da ortağı MHP'dir. Elindeki birçok belediyeyi MHP yüzünden kaybetti. Gidip MHP'yi eleştirsin.”
-Partinizden seçilen bazı belediye başkanları istifa etti. Çoğu AK partiye geçti, bazıları bağımsız kaldı. Bu neden oldu?
“Evet. 63 belediye başkanından 23'ü partiden ayrıldı. Bunun belediye başkanlarımıza uygulanan baskı ve cezalandırma sonucu olduğunu herkes biliyor. Aslında oturup onların da bunu düşünmesi lazım. Anadolu insanının ilimi olmasa da irfanı vardır. Bu olaya ‘AK parti aldığı belediye başkanlarıyla güçleniyor' diye mi bakıyorlar, yoksa 'İktidar bu belediye başkanlarına zulmederek istifa ettirdi' diye mi bakıyorlar, bunun muhakemesini yapmaları lazım.”
-Belediyeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
“Yaptığı iyi şeyler de var, kötü yaptıkları da var, yapamadıkları da. Yeri geldiğinde yaptıklarını takdir eder, kötü yaptıklarını eleştirir, yapamadıkları için de baskı unsuru oluruz”
-AK Parti'nin Eskişehir'deki karnesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
“AK Parti 2002 ile 2024 yılları arasında her seçim kaybede kaybede elinde 4 tane ilçe belediyesi kaldı. 2014'de 18 bin oyla, 2019'da 35 bin oyla, 2024'de ise 70 bin oyla seçim kaybetti. Karne ortada. AK Parti Eskişehir'de mum gibi eriye eriye kendini bitirmiş. Her seçim daha fazla fark yiyerek yenilen parti 'Ben nerede hata yapıyorum' diye oturup bir düşünmeli...”

Faruk