Şehirlerin uyuşturucu raporunun sızdığı ile ilgili bir haber dolaşıyor son günlerde...

Şehirlerin atık su analiz raporlarına göre Türkiye'deki Metanfetamin ve Eroin tüketimi yüksek olan iller belirlenebiliyormuş.

***

Buna göre, 2021 yılı atık su analiz raporlarına göre Eskişehir Metanfetamin kullanımında dokuzuncu, Eroin kullanımında ise 11 nci sırada yer alıyormuş...

***

Söz konusu haber bu şekilde...

Haber özellikle sosyal medya sayfalarında ardı ardına yayınlanıyor.

Üstelik...

Yayınlanan haberi Eskişehir dahil yalanlayan bir tane şehir de yok...

***

Söz konusu haberi okuyan aileler bir hayli endişeleniyor bu durumdan.

O yüzden...

Şehri yönetenler eğer haber doğru değilse bunu açıklamalı ve insanların haberden kaynaklı endişelerini sonlandırmalı.

Eğer haber doğruysa da şehrin uyuşturucu ile anılmasına yol açabilecek böylesine kötü bir algının oluşmasını önleyecek tedbirleri biran önce almalı...

Uyuşturucu-3

*******************

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NİN PARASINA EL KONULUP, BÖLÜNMESYDİ...

Her türlü eğitim altyapısına sahip olan Eskişehir'in aslında bir “Bilim Kenti” olabileceğini fakat bu fırsatın da heba edildiğini yazmıştık geçtiğimiz günlerde...

***

Anadolu Üniversitesi eski rektörlerinden Engin Ataç aradı yazı ile ilgili...

Eskişehir'in Bilim Kenti olma yolunda ilerleyen bir şehir olduğunu söyledi önce.

Ardından...

Rektörlüğü döneminde kurulan üç araştırma enstitüsü ve laboratuvarlarıyla Üniversitenin, Türkiye'nin en çok araştırma yayını yapan üniversiteler arasına girdiğini ifade etti.

***

Engin Ataç, Eskişehir'in Bilim Kenti olma yolundaki ilerleyişini iki olayın durdurduğunu söylüyor.

Bunlardan birinin; Anadolu Üniversitesi'nin parasına devletin el koyması, diğerinin ise Anadolu Üniversitesi'nin bölünmesi olduğunu belirterek “Bu iki müdahale olmasaydı senin söylediğin Bilim Kenti olma yolunda önemli bir mesafe alınacaktı” diyor.

***

Bölünmeyle birlikte araştırma ve yayın konusunda zafiyet oluştuğunu da söyleyen Ataç “ Bölünme öyle hesapsız kitapsız yapıldı ki, şu anda Fen Bilimleri Teknik Üniversitede fakat bölümün araştırma yapacakları laboratuvarları Anadolu Üniversitesi kampüsü içinde. Bu bile bir garabet” dedi.

Engin Ataç

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

SİYASETÇİNİN KURNAZI ÖNCE SORUNU YARATIP, SONRA O SORUNLA MÜCADELE EDER!

Olmayan bir sorunu yaratmak ve daha sonra yarattığın sorunla mücadele edip ortadan kaldırmak kurnaz siyasetçilerin zaman zaman baş vurdukları bir yöntemdir.

***

İşte bu anlamda:

-Tasarruf tedbirlerinin uygulamaya sokulması...

-Hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadele...

-Emeklilerin durumunu iyileştirme çabalarına yönelik söylemler.

-Türkiye'nin Gri listeden çıkması ve daha niceleri...

Olmayan sorunu yaratıp, daha sonra o sorunu ortadan kaldırma çabalarıyla insanların zekalarıyla alay ettiğini zanneden kurnaz politikacıların vazgeçmediği yöntemdir.

***

İşin en en kötü tarafı da sorunu yaratanların, yarattığı sorunu çözme çabalarına inanan ve destekleyenlerin “Yahu bizim böyle bir sorunumuz yoktu. Çözmeye çalıştığın ve bununla da marifet yaptığını zannetiğin bu sorunları zaten bizzat sen kötü yönetiminle yarattın!” diyememeleri...

B A K A N L A R

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

BÖYLE BİR YASA NEDEN ÇIKMAZ?

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde orman yangınları var.
Ülkenin geleceği cayır cayır yanıyor.
Çıkan bu yangınların büyük bir bölümünün sorumsuzluk ve ihmalden kaynaklandığı biliniyor.
***
Ancak…
Yangının çıktığı bazı bölgelerin ilerleyen yıllar içinde imara açılması ve sözünü ettiğimiz alanlarda yapılaşmaların başlaması toplumda, söz konusu yangınların kasıtlı çıkartıldığına dair bir tahmini de öne çıkartıyor.

***
Hatta…
Bu söylediğimizin pek çok örneğinin bulunması, yani eskiden ormanlık alanların çıkan yangın sonrası inşaatlarla dolması, orman yangınlarının yapılaşma adına kasıtlı çıkartıldığı inancını da birlikte getiriyor.

Öyle ki; Yangınların haberi bundan böyle neredeyse “İki otellik ormanlık alanda yangın çıktı ya da 300 dairelik ormanlık alan kül oldu”diye verilecek hale gelecek.

***
Durum böyle olanca insan ister istemez “Bu ülkede, yangının çıktığı arazilere kesinlikle imar değişikliği yapılmayacak. Kesinlikle tek bir yapı dikilmeyecek. Yangının çıktığı ormanlık alana ağaçtan başka hiçbir şey dikilmeyecek diye bir yasa niçin çıkartılmaz?” diye düşünüyor…

Yangın-21