İstediğini iletebilir misin? 
Ben bilmem abiciğim. Ben aile içi iletişimden sorumluyum, ötesine karışamam. 2018 yılında “İletişim Başkanlığı” kurulduğu için iletişimle ilgili sorularınız varsa o kuruma sorabilirsiniz. 

Benim şikayetim...desem olmaz....hiç şikayet olur mu? Bizim olsa olsa ricamız olur. Ricamız: Televizyondaki sunuculara; sundukları programlarıyla bizleri ekran başında aptala çeviriyorlar. Siz bu proğramlarınızla insanları yanılttığınızı, insanları ötekileştirdiğinizi söylediğimizde de. “Beğenmiyorsan kapatırsın olur biter” diyorsunuz, değil mi? Merak etmeyin! Biz de öyle yapıyoruz zaten.

İnsanları sınıflandırmak çok kolaydır. Kimin aptal kimin akıllı olduğunu mu öğrenmek istiyorsunuz? Çok kolay, sözlerine bakarak anlarsınız. Bir insan aklı ve vicdanlı ise; vicdanı ile sözlerini dile getiriyor ise, bu kişi akıllı sınıfına girer. Çünkü ona yön veren aklı yani beyni ve kalbidir. Aklı ona neyin iyi neyin kötü olduğunu sunduğu için; iyi ya da kötünün ne olduğunu anlar. Kararını da vicdanına göre verir. Aklını kullanmasını bilmeyenler, aklını kiraya verirler. Onlar için karınlarının doyması yeterlidir. Onların mideleri doyduktan sonra akılları iki bacağı arasına sıkışıp kaldığı için beyinlerini çalıştıramazlar. 

İşte bu iki türün bulunduğu toplulukların girdiği seçimlerde verecekleri oylar, ülkenin kaderini belirler. Peki, Platon bu seçme ve seçilme işine ne diyor. “Demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir. Ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olmaları gerekiyor.” Demokrasi, bir eğitim işidir. Şayet eğitimsiz insanlarla demokrasi gelecek diye beklerseniz, daha çok bekleriniz.