Aday adaylığı sürecinin yaşandığı, adaylık için büyük mücadelenin verildiği şu günlerde, partilerin içi oldukça hareketli.
Her parti çevresinde birbirinden farklı konular gündeme oturmuş durumda.
***
Örneğin Eskişehir’de AK partinin gündeminde aday adaylarının mülakat sınavı var.
Genel merkezin mülakat yapacak komisyonları belirlemesi ve Eskişehir milletvekili aday adaylarının Mehmet Özhaseki başkanlığında oluşan bir komisyon tarafından mülakata tabii tutulacağı kesinleşince, aday adaylarının çoğu Özhaseki ve komisyonda yer alan diğer isimlere ulaşmanın yollarını arama telaşına düşmüş!
Mülakatta elenmemek için işi şansa bırakmak istemeyen bazı aday adayları, komisyon başkanı ve üyelerini etkileyeceğine inandığı isimleri devreye sokmak için yoğun çaba harcamaya başlamış!
***
CHP’deki gündem ve parti çevresinde en çok konuşulan konu ise il başkanının genel merkeze “örgütümüzün aday krite” diye gönderdiği söylenen rapor.
Geçtiğimiz hafta aday adaylarının parti binasında toplanması öncesi il başkanının ilçe başkanları ile toplandığı, toplantıda örgütün istediği aday kriterleri ile ilgili genel merkeze bir rapor yazılmasına karar verildiği ve sonrasında da raporun kaleme alınarak “örgütün isteği” diye genel merkeze yollanması partide acayip karşılanmış…
Aday adayı başvuru süresi bitmeden, aday adaylarının tamamı belli olmadan böyle bir rapor hazırlanması parti çevresinde yanlış ve gereksiz bulunmuş.
Hatta…
Söz konusu raporun aday adayları arasında yönlendirmeye neden olacağı ileri sürülerek “İl yönetimi zaten yedi kişi kalmış. Bir kişi daha istifa etse yönetim düşecek. Ortada yönetim anlamında örgüt sağlıklı durumda değil ki” yorumları yapılır olmuş.
***
İYİ partinin gündeminde olan ve tartışılan mesele ise hafta sonu temayül yoklamasının yapılacağı yer konusundan kaynaklıymış.
Alternatif salonlar gözden geçirilirken, temayül yoklamasının yapılacağı salonun şehir merkezinde bir salon olması ve önünde araç park edebilecek geniş alan olmaması kriter olarak belirlenmiş.
Bunun da nedeni: varlıklı aday adaylarının temayül yoklaması yapılan salonun çevresine giydirilmiş tırlar çekip,  taraftarlarını yığmaları ve bu sayede diğer aday adaylarına psikolojik üstünlük sağlamalarının önüne geçmekmiş.
İşte bu düşünce ile hareketle temayül yoklamasının, İki Eylül Caddesi üzerinde bulunan Odunpazarı Belediyesine ait Yunus Emre Kültür Merkezi salonunda yapılmasına karar verilmiş.
AK PARTİ-9

chp-8

iyi parti-2
SİYASETTE VİTES KÜÇÜLTENLER!

Siyasette anlam veremediğimiz pek çok durum var…
Bunlardan biri de normalde vites yükseltmesi gereken siyasetçilerin tam tersine vites küçültmeleri…
***
Örneğin: ismi milletvekilliği için geçen hatta bunu deneyen siyasetçilerin sonradan il yöneticisi ya da belediye meclis üyesi olmaya eyvallah demelerine bir türlü anlam veremiyorum…
***
Ya da belediye başkanlığı için uğraş verenlerin meclis üyeliğine tav olmalarını da anlayamıyorum.
***
Hatta…
İl başkanı olmak için gece gündüz çaba harcayanların başkasının il başkanlığını yaptığı yönetimde hem de hararetle yer almaları da bana çok garip geliyor…
***
Siyasette asıl olan çıtayı yükseltmektir…
Çıtayı yüksek tutup altından geçmek marifet olmasa gerek!
SİYASETÇİ

AK PARTİ LİSTE BAŞINA BİLECİKLİ OLAN ENERJİ BAKANI MI GELİYOR?

Erdoğan kabinede bulunan tüm bakanların çeşitli illerden milletvekili adayı gösterileceğini daha önceden açıklamıştı.
Önceki gün yapılan gurup toplantısında da bu söylediğini yinelemiş.
Hatta…
Seçimden sonra yeni bir kabine oluşturulacağını ve yeni bakanların kabinede görev alacağını açıklayarak bir anlamda mevcut bakanların görevlerinin seçimle birlikte sona ereceğini bizzat mevcut bakanların da önünde açıklamış.
Dahası birçok bakanın bu açıklama sonrasında morallerinin bozulduğu gözlenmiş.
***
Bu arada, seçimde çeşitli illerden milletvekili gösterileceği açıklanan bakanların hangi ilden aday yazılacağı konusunda da kulis bilgileri gelmeye başlamış.
Eskişehir için Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in isminin sıklıkla telaffuz edilmeye başlandığı, bunun da nedeninin, Eskişehir’e komşu il olan Bilecikli olmasından kaynaklandığı ifade ediliyormuş.
***
Eğer bu söylenenler doğru çıkar, Enerji bakanı Eskişehir AK parti listesinden aday gösterilir ve milletvekili olursa, kendisi tıpkı Nabi Avcı gibi, bakanlık yapmış ve Bilecikli olan ikinci Eskişehir milletvekili olacak…
bakan.