AK Parti'nin büyükşehir belediye başkanlığı için ismi geçen aday adayları mevcut.
İşte bu isimlerle ilgili düşüncelerini almak için birkaç gündür özellikle AK Parti’ye oy vermiş ve AK Partili olduğunu bildiğim isimlerle görüşüyorum.
İsmi geçen her aday adayı ile ilgili aldığım görüşleri neticesinde, isimlere ilişkin "ortak görüş" diye nitelendirebileceğimiz şöylesine bir kanaat ortaya çıkıyor.
***
MURAT MERCAN: Parti'nin kurucusu. İki dönem Eskişehir milletvekilliği, bu süre zarfında partinin genel Başkan yardımcılığını yaptı. Sonrasında Enerji bakan yardımcılığı ve Tokyo Büyükelçiliği görevinde bulundu. Halen Türkiye'nin ABD Büyükelçisi. İsmi geçen aday adayları arasında tanınırlığı ve bilinirliği en yüksek olan isim. Seveni kadar sevmeyeni de var. Aday gösterilmesi halinde, milletvekilliği döneminde Eskişehir'e ne yapıp yapmadığı sorgulanacaktır.
***
FATİH DÖNMEZ: Üst düzey bürokratlık döneminin sonrasında siyasete girdi ve Enerji Bakanlığı görevinde bulundu. Son seçimde Eskişehir'den milletvekili olup, aynı zamanda Meclis'in önemli bir komisyonunun başkanlığını yapan bir isim. Tanınırlığı olmaması ve Eskişehir seçmeninin kendisi hakkında bir kanaat oluşmaması seçimde avantaj da yaratabilir dezavantaj da. Bakanlık yapması ve Erdoğan'a yakın olması avantaj, Eskişehirli olmaması ise büyük bir dezavantaj.
***
CELALETTİN KESİKBAŞ: Sanayi Odası’nın başarılı Başkan’ı. AK Parti'ye yakın bir isim olmadığı biliniyor. Seçmenin geneli düşünüldüğünde tanınırlığı çok yüksek değil ve bu durum seçimin kazanılmasına da yeterli değil. Partinin kendisini kabullenip kabullenmeyeceği handikap oluşturuyor. Parti içinde aday yapılmasını isteyenler de var, parti içinden olmadığı gerekçesiyle adaylığına sıcak bakmayanlar da mevcut.
***
NADİR KÜPELİ: Organize Sanayi Bölgesi’nin başarılı Başkan’ı. AK Parti'ye düşünce olarak oldukça yakın bir isim. Parti içinde tanınırlığı yüksek ama seçmenin genelinde düşük. Parti içinde adaylığına şüpheli yaklaşan özellikle bir kesim var. Bunun yanı sıra aday gösterilmesini destekleyen bir kesim de bulunuyor.
***
HASAN GÖNEN: Osmangazi Üniversitesi’nin eski rektörlerinden. 2009 yılı seçimlerinde AK Parti'nin Büyükşehir adayı oldu ve seçimi kaybetti. Yeniden aday gösterilmesinin ihtimali yüksek görülmüyor.
***
BURHAN SAKALLI: İki dönem Odunpazarı Belediye başkanlığının ardından bir dönem ara verip ardından AK Parti'nin Büyükşehir adayı oldu ve seçimi kaybetti. Sonrasında MKYK üyeliği yaptı. Şimdi Parti'de herhangi bir görevi yok. Bir seçim önce aday yapıldığı kaybettiği seçimin ardından bu seçimde yeniden aday yapılması ihtimal dışı görünüyor. Belki Odunpazarı adayı olarak düşünülebilir. Odunpazarı adayı yapılırsa da iyi isim olur.
***
HASAN BASRİ YALÇIN: Öğretim üyesi. Televizyon kanallarındaki tartışma programlarında sıkı bir iktidar savunucusu olarak biliniyor. Eskişehirli ama Eskişehir'de tanınırlığı ve bilinirliği yok. Aday yapılması çok düşük ihtimal. Her şeye rağmen aday yapılırsa da seçimi kazanma ihtimali olmaz.
***
NABİ AVCI: 7 Haziran seçimleri dahil dört dönem Eskişehir milletvekilliği, bu süreçte Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı yapmış, şehirde tanınırlığı olup, parti seçmeninin kabul edip onaylayacağı bir isim. Ancak karşı seçmenden oy alma potansiyelinin olduğu söylenemez. Aday yapılması halinde parti içinde kendisine karşı aykırı bir ses çıkmaz.
***
MAHMUT ÇORUMLU: Üst düzey Emniyet görevlisi. Halen Emniyet genel müdür yardımcısı. Eskişehir seçmeni nezdinde tanınırlığı pek yok. Emirdağlı olması avantaj olarak görülebilir ama bu seçim kazanmaya yeter mi soru işareti oluşturuyor.
***
HASAN MANDAL: Eskişehirli ve son derece başarılı bir bilim insanı. TÜBİTAK gibi önemli bir kurumun başkanlığını yapıyor. Siyaset de belediyecilik de sanki onun hem ilgi ve bilgi alanı değil hem de  tarzı değil. Tanınırlığının az olması da handikap. Aday gösterilme ihtimali az gibi görünüyor.
***
Yukarıda da söyledik...
İsimler, kamuoyunda AK Parti'nin Büyükşehir adaylığı için konuşulan isimler.
Bu isimlere ilişkin görüşler de, yukarıda aktardığımız şekliyle hemen hemen aynı tespitler altında  toplanıyor....
SİTEYE-5
,,,,,,,,,,,

HUKUK FAKÜLTELERİ "HER KÖYE BİR OKUL" KAMPANYASINA DÖNDÜ.

Eskişehir Baro Başkan'ı Mustafa Elagöz anlattı...
Eskişehir'de Baroya kayıtlı Avukat sayısı 1800'ü bulmuş.
"Sicile bakarsanız 3300'leri geçti" diyor ve ihtiyaçtan çok fazla hukukçunun olduğunu, bunun da tek nedeninin mantar gibi birbiri ardına açılan Hukuk Fakülteleri olduğunu belirtiyor,
***
Hukuk Fakültelerinden sadece Avukat çıkmadığını, Hakim ve Savcıların da bu okullardan çıktığına işaret ediyor Elagöz...
Sonuç olarak bu durumun yargıda çürümüşlüğü de beraberinde getirdiğini, tehlikenin her geçen gün büyüyerek, önü alınamaz bir hale geldiğini sözlerine ekliyor...
mustafa elagöz
..........