Kamuoyunda bir süredir belediye başkanlarından daha çok isimleri konuşulan belediye bürokratları var.
***
Çiftlikler, villalar, yazlıklar, kışlıklar iddiaları bir yana bir de  ceza davaları ile isimlerinin anılmaya başladığı iddiaları konuşuluyor kulaktan kulağa.
***
İsimleri konuşulan belediye bürokratlarının, belediye başkanlarının en yakınındaki isimler olması nedeniyle fatura bürokratlar kadar belediye başkanlarına da kesiliyor.
***
Zira...
Belediye Başkanlarının söz konusu iddialar karşısında herhangi bir müdahale içinde olmayıp, sorulduğunda sadece “Gerçek dışı iftiralar” demekle yetinmeleri, kamuoyunda “Ucu kendilerine dokunacağı endişesi nedeniyle sessiz kalıp, görmezden geliyorlar” agibi hiç de hoş olmayan bir algıya neden oluyor.
***
Diyeceğimiz o ki: Belediye başkanlarının biran önce, şehirde isimleri kendilerinden daha fazla konuşulan fakat neticede kendilerinin sorumlu tutulduğu bürokratlarına yönelik iddialar konusunda düğmeye basmaları gerekiyor.
***
Belediye başkanları kamuoyunda iyice dillenen iddialar ile ilgili gerçeğin ortaya çıkması için artık bakanlık ya da savcılıktan soruşturma mı talep ederler, yoksa kurum içinde iddialara yönelik bir soruşturma mı başlatırlar bilemiyoruz...
***
Ama iddialara ilişkin bir şekilde gerçeğin ortaya çıkması ve bu gerçeğin de kamuoyuna duyurulması adına bir şekilde  harekete geçmeleri gerektiğini düşünüyoruz.
***
Bu müdahale hem kendilerini iddialar karşısında sessiz kalmamaları ve sorumluluklarının gereğini yerine getirmelerini sağlayacağı gibi, hem de ortaya çıkacak gerçek sayesinde, söz konusu bürokratların bugüne kadar haklı ya da haksız yere itham edildiği tartışmalarına da son noktayı koyacaktır.
***
Özellikle belediye başkanlarından bu iddiaları sonlandıracak bir müdahale gelmediği müddetçe, söz konusu iddialar artarak ve belki de üzerine ilaveler yapılmak suretiyle konuşulmaya devam edeceği gibi, söz konusu bürokratlar da belki haklı belki de haksız yere itham edilmeye devam edilecektir ki bu daha büyük bir sıkıntı yaratır.
Bizden söylemesi...

SU ZAMMI EKİBİ DE PES ETTİ ANLAŞILAN!

Su zammından zammına ortaya pankartlarla çıkan bir ekip vardı hatırlarsınız.
Kalabak ve içme suyuna yapılan her zam sonrası Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp, “insafsız”
olarak nitelendirdikleri su zamlarının geri alınması için protesto gösterileri yapıyordu.

İğneden ipliğe yapılan zamlar sonrasında hiç ortalıkta gözükmeyen ama suya yapılan her zamda ellerine tutuşturulan ve üzerinde ne yazdığından bile habersiz oldukları pankartlarla belediye önünde hazır ve nazır olan ekipten haber alamıyoruz.

Arada suya yapılan zamlarda bile hiç sesleri çıkmadı!
Galiba, iktidar eliyle yapılan zamlar peş peşe gelince ekip komik duruma düştüğünün farkına varmış  ve “Biz su zammını protesto ediyoruz ama bizimkiler her şeye zam yapıyor” diye düşünmüş olmalı ki, kayıplara karıştı.

Geçtiğimiz günlerde önce akaryakıt, sonra da elektriğe gelen, önceki gün de doğalgaza yapılan zamlar bize nedendir bilinmez bu su protestosu ekibini hatırlattı.

ERMAN GÖLET KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNİN BAŞINA MI GELİYOR?

İller Bankası'nda uzun süre bürokrat olarak çalıştı.
İnşaat Mühendisleri Odasının Eskişehir'de şube başkanlığını, Odunpazarı Belediyesi'nde başkan yardımcılığı, CHP'nin İl başkanlığını yaptı.
***
Oda başkanlığı döneminde tramvay projesinin eksikliklerini dile getirdiği için Büyükerşen ile karşı karşıya geldi.
***
Milletvekili ve belediye başkanlığı için aday adayı olmasına rağmen ya seçilebilecek sıraya gelemedi ya da hiç aday olamadı.
Bu durum Büyükerşen'in kendisine karşı koyduğu vetoya bağlandı.

Buna rağmen CHP içinde ve kendi çapında mücadele etmeyi sürdürdü.
Partide ismi sıklıkla konuşulanlardan biri olmaya devam etti.
***
Son yerel seçimlerde sahaya inerek, CHP'nin Büyükşehir adayı Ayşe Ünlüce'nin yanında yer alarak destek verdi.
Verdiği bu destek “Ünlüce seçimi kazanırsa kendisi belediyede mutlaka bir göreve getirilir” düşüncesi yarattı.
***
Nitekim, Ayşe Ünlüce'nin seçimi kazanıp Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından, “Genel Sekreter Oluyor, ESKİ'nin başına geliyor, Belediye Şirketlerinin başına geçiyor” söylemleri dolaşmaya başladı...
***
Buraya kadar okuduğunuzda herhalde Erman Gölet'ten bahsettiğimizi anlamışsınızdır.
“Ünlüce seçilirse belediyede mutlaka bir görev alır” düşüncesi galiba gerçekleşiyormuş.
Söylenenlere bakılırsa Erman Gölet, Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlığını yaptığı kentsel Dönüşüm projelerinin başına getirilmesi söz konusuymuş.
***
Odunpazarı Belediyesi'nde görev yaptığı sırada Ihlamurkent ve Vadişehir gibi mahallelerin imar planlamalarını yapan ekibin başında olması nedeniyle deneyim sahibi olan Erman Gölet'in aynı zamanda belediyenin Kentsel Dönüşüm Projelerini, İnşaat Mühendisleri Odası ve diğer paydaşlarla birlikte sürdürmesinin koordinasyonunu da sağlaması düşünülüyormuş...