Şiddet, yetersiz kimsenin son barınağıdır. diyor lsaac Asimov
…
Sosyal yaşamda; iletişim becerilerinin yetersiz kaldığı anlarda…
Duygu, düşüncelerin kışkırtıcı ifadelerle ortaya konduğu ve aklın öfke karşısında çaresizliği, şiddetin en belirgin sosyal nedenleri arasında sayabiliriz.
…
Evde, okulda, işte, sokakta; kısaca hayatın her alanında şiddet varlığını olanca hızıyla sürdürürken…
…
Şiddetin temelinde hangi davranışların buna yol açtığı, şiddetin türlerini, şiddete eğilimli insanların özellikleri ve şiddete karşı neler yapılması gerektiği konusunda teşhis ederek çözüm üretilmelidir.
…
Çevresine karşı sebepli ya da sebepsiz, aşırı sinirli davranma, gereksiz yere tepki verme, bağırma, itme, çarpma, rencide etme, kötü kelimeler kullanma gibi davranışlardan, kişinin şiddete olan eğilimi anlaşılabilinir.
…
Temelde güç ve baskı uygulayarak bir diğer insana bedensel ve ruhsal boyutta zarar verme, şiddetin en belirgin davranışıdır.
…
Yumruk atmak, tekmelemek, tokat atmak, ısırmak, boğmaya çalışmak, bıçakla yaralamak, kafasına veya kişiye herhangi bir cisim fırlatmak, fiziksel temas gibi güç içeren her türlü müdahale belirgin şiddet biçimidir.
…
Psikolojik, cinsel, fiziksel, sosyal taciz ve ekonomik şiddet ise en çok karşılaşılan şiddet tipleridir.
…
Ülke gerçekleri ve şiddetin dozu ortadayken, uygulanması gereken bazı tedbirler hayatınızı kurtarabilir
…
Şiddete uğrayan kişi, öncelikle en yakın polis veya jandarma karakoluna başvurarak şikayetçi olmalı. Yaşadıklarını detaylı olarak anlatmalı ve anlattığınız şekilde de tutanağa geçirilmesini sağlamalı.
…
Aksi takdirde ne şiddet eğilimli kişiler teşhis edilir nede şiddetin dozu düşebilir.
Önlem almadığınız takdirde, korkunun gölgesi, kaba güç ile hayat bulan yetersiz kimselerin son barınağı olmaya devam edecektir.