Bahar aylarına girdiğimiz şu günlerde evlerde yapılacak olan tadilat, tamirat işleri de yavaş yavaş başlıyor. Her evde tadilat yapılması gerekenler mutlaka oluyor. Bizlerde yapılacak tadilat ve tamiratlar için usta arıyoruz veya servis arıyoruz. Ancak bazen de bulduğumuz ustalar veya servisler de sorun yaşıyoruz bu sorunun temelinde karşı tarafla sözlü olarak anlaşma yapmamızdan kaynaklı oluyor. Sonuçta mağdur oluyoruz.
***
Geçtiğimiz yıl içinde evlerde yapılan tamir ve tadilatlarda gelen şikâyetler hiç de az değildi. Tadilat ve tamiratlar için yapılan anlaşmalar çoğunlukla verilen sözlere veya sözlü anlaşmalara uyulmadığından ya da yanılış anlaşıldığından kanyaklı olduğunu söylemek mümkün. Tüketiciler olarak yeni mal aldığımızda ya da hizmet satın aldığımızda malın faturasını, garanti belgesini, Kullanma kılavuzunu alıyorsak tadilat, tamiratlar ve hizmeti satın aldığımızda da mutlaka sözleşme yapmalıyız.
***
Yaptırılacak işlerle ilgili  sözleşmenin içeriğinde tamirat, tadilat yaptırmak istediğimiz işin karşılığında ne kadar ücret ödeyeceğimizi, ücretin peşin mi taksitle mi ödeneceği,  sözleşme tarihi ,işin başlama ve bitiş tarihinin ne zaman olacağı, tamiratlarda kullanılacak olan malzemelerin kalitesi, standartlar ölçüleri, renk ve desenleri tadilatlarda, tamiratlarda istediklerimiz tam olarak sözleşmeye yazmalıyız ve sözleşme iki nüsha halinde olmalı yapılacak sözleşmeyi usta veya firmaya ıslak imza ile imzalayarak kayıt altına almalıyız.
*** 
Geçmişte sözlü yapılan anlaşmalar sonucu uyuşmazlıkla sonuçlanan pek çok iş yarım kalmış çoğunda yazılı belge olmadığından mağdur olan kesim hukuki süreci de başlatamamış ve hakkını arayamamıştır. Bu nedenle mal ve hizmet alımlarında ve evlerde yapılacak olan tadilat tamiratlarda mutlaka sözleşme yapılmalı sözleşmeler her iki tarafı bağlandığından mağduriyet azalacaktır.