Eskişehir Büyükşehir Belediyemizden yıllardır bıkıp usanmadan beklemiş, umut etmiş, talep etmiştik bu projeyi ve hayat geçmesini. Ama işte nedendir bilinmez bu muştu bize yıllar içinde hiç gelmedi, gelemedi.
Sonra son yerel seçimlerde bir naif kadın eli değdi şehrimize; Ayşe Ünlüce Büyükşehir belediye başkanımız oldu. İçim sokak canlarımız adına yine umutla doldu, ülkemize örnek olacak bir modern rehabilite merkezinin hayata geçirilebileceği, tedavilerinin, kısırlaştırma işlemlerinin, veterinerlik hizmetlerinin tümünün verilebileceği beklentim yenilendi.
     Ayşe Ünlüce başkanımla yaptığımız görüşmelerde bu beklentimin boşa olmadığını gördüm, en kısa zamanda yeri belirlenen, izni alınan alanda bir merkezin kurulacağını, projenin hazır olduğunu söyledi bizlere. Ve dün muştulu   haber geldi. Haberde “ Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve sahipsiz hayvan sorununa kalıcı çözümler üretmek amacıyla Sarısungur’a yapacağı barınak için ihale süreci başladı.” denilmekte. 
     İhale, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu'nda, 16 Ağustos 2024 tarihinde saat 11.00’da gerçekleşecek. İhale şartnamesinde yer alan bilgilere göre yeni hayvan bakım evi; köpek sahiplendirme, tedavi ve bakım üniteleri, karantina ve rehabilitasyon odaları, anne ve yavru köpekler için özel bölüm, kedi bölümü ve tek tırnaklı ünitesi gibi birçok bölümüyle hayvanların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış.
     Elbette bu biz can savunucuları için heyecan ve mutluluk verici bir haber oldu.  Hele de şu yasalaşmaması için büyük çaba harcanan, içeriği hayvanlarımıza türlü tuzaklarla dolu 5199 sayılı yasa değişiklik maddelerinin resmi gazetede yayınlanmasından sonra gerçekten de yüreğimizin yangınına serin su gibi geldi.
     Şimdi bekleme sürecindeyiz, o merkezin biran önce canlarımızın hizmetine girmesi konusunda. Bu süreç zarfında yıllardır kentimize bu bağlamda hizmet veren Tepebaşı ve Odunpazarı belediyelerinin ilgili birimleriyle  eşgüdümlü çalışmalarımıza eskisince devam edeceğiz elbette. Her iki belediye merkezindeki tüm çalışanların yanımızda olduklarını görüp mutlu oluyoruz. Büyükşehir hizmete başladığında elbette onların da yükleri biraz olsun azalacaktır. Haydi artık iyi haberler gelsin bizlere, çok yorulduk ve üzüldük, biraz olsun sevinmek bizlerin en doğal hakkıdır diye düşünmekteyim.