İktidar Eskişehir'e vaat ettiği Kuzey ve Güney çevre yollarını bir türlü yapmadı.
Her seçim öncesi “Yapılacak” sözü verilmesine rağmen adı geçen her iki çevre yolu da programa dahi alınmadı.
Görünen o ki; iktidarın bu çevre yollarını bundan sonra da yapmaya hiç mi hiç niyeti yok.
***
Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'nin, iktidarın yıllardır söz verip de yerine getirmediği alternatif çevre yollarıyla ilgili seçim öncesi dikkat çeken bir vaadi oldu.
Vaat; “Ortada büyük bir sorun var ve iktidar bu sorunu yıllardır çözmüyor. Şehri bu kaderle baş başa bırakamayız. O yüzden iktidar eğer bu alternatif çevre yollarını yapmazsa biz kendi imkanlarımızla şehri kuzey ve güneyden dolanan kuşak çevre yolları yapacağız” şeklindeydi...
***
Seçim biter seçim öncesi verilen sözler de hep ötelenir ya...
Bu sözün de sümenin altına konulup konulmadığını merak edip, bu konuda herhangi bir girişim, herhangi bir çalışma olup olmadığını şöyle bir araştırdık...
***
Öğrendiğimize göre Büyükşehir, şehri kuzeyden güneye bağlayacak olan ve ara yolları da bu çembere bağlayacak kuşak yolların yapımı için düğmeye günler öncesinde basmış.
***
Anlatılanlara bakılırsa projenin hazırlanması, kamulaştırmalar, ihaleler ve yapım aşamalarıyla birlikte büyük ve zaman alacak bir iş bu...
O yüzden ilk adımın atılmaya başlanmasını bile kıymetli buluyoruz.
Umarız, projenin başladığını ve tamamlandığını da görürüz...

GÜZEL VE ŞIK HAREKETLER AMA...

AK Parti il başkanı Gürhan Albayrak seçimlerin hemen sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ayşe Ünlüce'yi makamında ziyaret etti.
Beraberinde aynı zamanda Büyükşehir meclis üyeleri olan AK Parti'nin Odunpazarı ve Tepebaşı meclis gurup başkan vekilleri de vardı.
Kim ne derse desin son derece güzel ve şık bir hareketti.
***
Ayşe Ünlüce, yanına CHP İl başkanı ve CHP'nin meclis üyelerini de alarak AK Parti binasına gidip, il başkanı Gürhan Albayrak'a  iade-i ziyarette bulundu...
Yine kim ne derse, kim nasıl değerlendirirse değerlendirsin son derece güzel ve şık bir hareket oldu.
***
Hatırlayanlar bilir;
İlk kez 2015 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen AK Parti binasına giderek dönemin AK Parti il başkanı Dündar Ünlü'yü ziyaret etmişti.
O güne kadar alışılagelmedik bir ziyaret olduğu için her iki parti içinde de uzun süre tartışıldı bu ziyaret.
Halbuki son derece güzel ve şık bir hareketti.
***
Ne diyelim?
Belki de bu şehirde yaşadığımız pek çok sorun ve sıkıntısının altında yatan temel neden, bu tür güzel ve şık hareketlerin nadiren yapılıyor olmasıdır?
Umarız bu güzel ve şık hareketler sıklıkla tekrarlanıp, ziyaretin de ötesinde sorunların çözülmesi için yapılır.
***
NOT- Kasıtlı ya da mesaj verme adına yapıldığını asla düşünmüyoruz, çok da önemli olduğunu falan iddia etmiyoruz. Bizimki olsa olsa sadece bir tavsiye olabilir. 
AK Parti il başkanı keşke Ünlüce'nin ziyaretinde AK parti il başkanı Albayrak makamında oturmak yerine Ünlüce'nin karşısında oturmayı tercih etseydi. Böylece güzel ve şık hareketlere bir de nezaket ve zarafet eklenmiş olurdu...

Ziyaret-37

BELEDİYE BAŞKANLARI KIRMIZI IŞIKTA DAHİ GEÇMEMELİ

-”Seçmen bu seçimlerde size bir anahtar verdi. Bu anahtar şehrin altın anahtarı falan değil. Bu anahtar belediyenin kasasının anahtarı hiç değil. Size verilen bu anahtar aslında CHP'nin iktidara gelmesinin anahtarıdır. 
O yüzden bu anahtarı doğru ve en iyi şekilde kullanmanız lazım. Çünkü iktidarımızın anahtarı işte seçmenin size verdiği ve şu anda cebinizde olan anahtardır.”
***
Yukarıdaki sözler CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in seçilmiş 411 belediye başkanına yönelik sözler.
***
Özgür Özel iktidara ulaşmanın yerelde gösterilen başarıyla mümkün olacağını söylüyor.
CHP'li belediye başkanlarının yaratacağı her türlü olumsuzluğun da iktidara ulaşmada büyük engel oluşturacağını ifade ediyor.
***
Ne diyelim?
Bu sözlerin ardından CHP'li belediye başkanları bırakın kamuoyunda tartışılacak uygulama ve davranışlar içinde olmasını, bundan böyle kırmızı ışıkta bile geçmemeli!