Deprem bölgesinde çok sayıda insanımız göçük altında kaldı – son rakamlar elli bine yakın- can verdi, yaralılar oldu, canını sağ salim kurtaranlar da oldu..
Elbette onlarla birlikte yaşayan sayısız evcil canlar da öldü, yaralandı, kayıp listelerine girdi. İşte onlardan birisiydi Gece isimli güzel dişi kedi. Aile, felaketin ardından Eskişehir’e göçmüş, ancak gelirken, çok aramalarına karşın kedileri Gece’yi bulamamışlar. 
Eskişehir’de taşındıkları mahallede, can dostu sevgili Nilüfer hanım, kedinin durumunu öğrenince, onun için Hatay Pati sayfasında kayıp ilanı açıyor, ilanı gören  depremzede ailenin komşusu kediyi buluyor, kapan kurup yakalıyor ve Nilüfer hanımla bağlantıya geçiyor..
Sonrasında, Gece’nin aşı karnesi, belgeleri göçük altında kaldığı için otobüsle Eskişehir’e nakli yapılamıyor, otobüs firması almıyor bu haliyle o masumu. Bu aşamada tanıştım ben de Gece ve onun için çırpınan Nilüfer hanımla. Yol çok uzun olunca, pet nakil işi yapanlar birkaç kez gidip geldiklerinden tekrar aynı güzergaha gitmek istemediler ne yazık ki. Ama işte, bir kez onun için çabalar, iyi niyetli insanların uğraşları başlamıştı. Sonuç alınacaktı, emindim.
Nitekim kısa bir süre sonra, bölgeye giden bir veteriner hekimin, Gece’yi Eskişehir’e getireceği müjdesi geldi bana. Ve 10 saatlik yoldan, kafes içinde sahiplerine ulaştı Gece.
Geldiğinde perişan haldeymiş, çok bitkin ve ürkek. Gece, 22:00 de ailesiyle buluşmuş ancak 01:00 de uykuya dalabilmiş. Aile sabah uyandığında bir tatlı sürprizle karşılaşmış; Gece’nin minicik bir bebeği olmuş. Veteriner hekim erken doğum yaptığını söylemiş. Onca sıkıntılı süreç, ne yapsın Gececik, bebeğini, rahatlayınca erken, geç demeden getirivermiş işte böyle dünyaya.
Şimdi tekrar ailesiyle birlikte güvende, mutlu elbet. Minicik bir canı da var artık kucağında, koynunda.
Onun hikayesi böyle mutlu sonla bitmiş, başkaca güzel hikayeler de anlatılıyor canlarla ilgili o bölgeden ama çok acıklı olanlar da var ne yazık ki..
Gönül ister ki ülkemizin hiçbir yerinde böyle büyük bir afet yaşanmasın bir daha. Ne Gece’ler ne onların iyi yürekli, gözleri hep dolu dolu hikayelerini anlatan insanlar olmasın.
Sözümü, evdeki canlarından her şartta asla vaz geçmeyen güzel insanları, onlara desteklerini esirgemeyen can dostlarını sevgiyle selamlayarak bitiriyorum.. İyi ki varsınız, iyi ki varlar.. Dünya sizlerin sayesinde dönüyor asırlardır bu çok belli..