2002 seçimlerinde AK Parti'nin Eskişehir'de çıkarttığı 3 milletvekili vardı.
Murat Mercan, Muharrem Tozçöken ve Fahri Keskin.
Yanlarına il başkanlarını da alıp, bazen üçü aynı anda, bazen de tek tek basın toplantıları düzenler, hem meclisteki çalışmaları hakkında hem de Eskişehir ile ilgili konularda kamuoyunu bilgilendirirdi.
Eskişehir'de yaşanan sorunlar ve şehrin  iktidardan beklediği yatırım ve hizmetler konusunda da yaptıkları girişimler hakkında bilgi verirdi.
***
Aynı durum 2007 yılında seçilen milletvekilleri Kemal Unakıtan, Murat Mercan ve Nedim Öztürk tarafından da sürdürüldü.
Üç iktidar milletvekilini yan yana düzenledikleri basın toplantılarında çok gördük.
Ayrı konularda tek tek yaptıkları bilgilendirme toplantılarına da çoğu defa şahit olduk.
Özellikle Kemal Unakıtan bakan olmasına rağmen neredeyse 15 günde ya da ayda bir Eskişehir'e gelerek, toplantı düzenleyip, gerek çevre yolunun karşılıklı üç şeride çıkartılması, gerek Eskişehir- İstanbul kara yolunun genişletilmesi, gerekse şehrin yurt ve diğer sorunlarının çözümüne ilişkin süreç ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdiğine şahidiz.
***
Bu gelenek 2011 yılında seçilen milletvekilleri Nabi Avcı, Salih Koca ve Ülker Can tarafından devam etti.
Hatta...
2011 ve 2018 seçimlerinde Eskişehir milletvekili olan Nabi Avcı, Harun Karacan ve Emine Nur Günay, son dönem araları bozuk olmasına rağmen, belirli aralıklarla üçü birlikte, zaman zaman da ayrı konularda tek tek  bilgilendirme toplantıları yapmak suretiyle kamuoyunun önüne çıktılar.
Mecliste neler yaptıklarını, Eskişehir'in yaşadığı sorun va sıkıntılarla ilgili hangi girişimlerde bulunduklarını, başlayacak olan, başlayan ve talep edilen yatırımlarla ilgili  süreçlerin hangi aşamalarda olduğunu anlattılar sık sık.
Nabi Avcı iki bakanlığı döneminde de belirli aralıklarla geldiği Eskişehir'de, düzenlediği basın toplantılarıyla gündemdeki konular, yatırımlar ve yaşanan sorunlarla ilgili bilgi verdi...
***
Ancak...
AK Parti'nin 2002 yılından itibaren gelenek haline gelen bu sistem sanki 2023 seçimleri ile aniden bozuldu.
Seçilmelerinin üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen iktidar partisi milletvekilleri Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan ve Nebi Hatipoğlu'nun birlikte kamuoyunun önüne çıkıp bilgilendirme toplantısı yaptığına pek şahit olmadık.
Birlikte ya da tek tek şehrin sorunları ve yatırımlar ile ilgili basın toplantıları düzenlemelerine, merak edilen konulardaki görüşlerini kamuoyuna açıklamalarına da pek rastlamadık.
Eskişehir'de birlikte görme şansı bulamadığımız üç milletvekilini nadiren düğün-cenaze ve Ankara'daki bakan ziyaretlerinde görme imkanımız oldu...
***
Halbuki:
Yukarıda da söylediğimiz gibi Eskişehir'in 2023 seçimlerine kadar görev yapan milletvekilleri birlikte ya da tek tek her türlü konuda kamuoyu karşısına çıkıp, bilgilendirme anlamında iyi bir geleneğin kendiliğinden oluşmasına vesile olmuştu...
AK Parti'de 2023 sonrası sözünü ettiğimiz gelenek kayboldu.
Öyle ki;  kamuoyunun karşısına çıkıp, şehri bilgilendirme konusunda, iktidar partisi milletvekillerinin  yüzlerini gören cennetlik olacak hale geldi!

NE DE OLSA ÜLKEDE SOSYAL ADALET DİYE BİR ŞEY VAR!

Güney Afrika’ya iş gezisine giden genç iş adamının işleri umduğundan daha çabuk biter. Uçağın kalkmasına daha bir gün vardır. Vakit geçsin diye dolaşırken "Ghandi" filminin afişleri dikkatini çeker.  Hemen taksiden iner ve doğru gişenin önündeki kuyruğa girer. 
***
Çevresindekiler tuhaf tuhaf bakarken biri:
— Beyfendi, siz yabancısınız galiba?
— Evet, nereden anladınız?
— Burada beyazlar kuyruğa girmez, doğrudan gişeye gidip biletlerini oradan alır.
Adam biraz mahcup, tüm kuyruğu atlar gişeye gelir. Evet... Gerçekten de beyazlar için ayrı bir pencere vardır.
***
— İyi günler, arkadan bir koltuk lütfen..
Gişedeki kız şaşkın:
— Beyfendi, siz yabancısınız galiba?
— Evet, nereden anladınız?
— Burada beyazlar, salonda değil, balkonda oturur!
— Peki, bir balkon lütfen!
***
Balkondan filmi izlerken, Güney Afrika'da bizim sinemalardaki gibi filme ara verilmediğinden sıkışır haliyle. Etraf karanlık, herkes filmi izliyor, dayanamaz ve ayağa kalkınca, yandaki sorar:
— Nereye beyfendi?
— Hiiç... Tuvalete gitmem lazım..
Beyfendi, siz yabancısınız galiba?
Evet, ama nereden anladınız?
Burada beyazlar, tuvalete gitmez ki, balkondan aşağı işeyiverirler.
***
Adam şaşkın, tek güvendiği karanlıkta balkonun korkuluklarına dayanır ve tam çişini ederken, aşağıdan bir zenci seslenir:
— Heeey, sen yabancısın galibaaa!!
İyice şaşkına dönen adam, karanlıkta ve sadece çişinden tanındığı için ürker...
Aşağıdaki devam eder:
— İnsan sadece birinin kafasına işemez ki birader!.. Şöyle bir serpiştirir!.. Bu memlekette SOSYAL ADALET diye bir şey var!..

***

İyi ki  Türkiye'de yaşıyoruz, zenginler ve iktidardakiler balkonda oturuyor, vergileri başımıza eşit şekilde serpiştiriyor!
Ne de olsa bu memlekette SOSYAL ADALET diye bir şey var!
Çok şanslıyız çok!

A D A L E T

BAKIN BU KONUDA HAKLI...

Büyükşehir Belediyesi'nin Gündoğdu Mahallesi'nde, Kentsel Dönüşüm kapsamında başladığı 24 dairelik projeyi bile bitiremediğini eleştirmiş AK Parti İl başkanı Gürhan Albayrak...
Bitiş tarihi üzerinden 250 gün geçmesine rağmen hala teslimatın yapılmadığını ifade etmiş.
***
Hatırlarsanız aynı konu seçim öncesi de sıklıkla konuşulmuş, Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm kapsamında yaptığı çalışmanın sadece 24 daireden ibaret olduğu eleştiri konusu olmuştu.

İl başkanı bu eleştirisinde sonuna kadar haklı!
24 daireden ibaret bir dönüşümün zamanında tamamlanamaması büyükşehir belediyesi açısından fiyaskodur.
Dahası...
24 dairenin zamanında bitirilememesi, Büyükşehir Belediyesinin bundan sonraki Kentsel Dönüşüm Projeleri için son derece kötü bir referanstır.

G Ü R H A N-2