Muhabirlik yıllarımızdı…
Emniyet son derece gizli tuttuğu bir operasyonla büyük bir uyuşturucu ve suç şebekesini çökertmiş, çetenin30’a yakın üyesini de kaldıkları ikametlerde kıskıvrak yakalamıştı.
***
Uyuşturucu ticaretinin yanı sıra gasp, haraç, zorla senet imzalatma gibi suçları da bulunan ve üzerlerinden de bir orduya yetecek silah çıkan çetenin davasını takip etmiş, tutuklu olarak yargılandıkları mahkemede ifadelerini dinlemiştik.
***
İfadesinde İstanbul’dan Eskişehir’e özellikle geldiklerini söylemişti çete lideri…
Ardından da:
“Orada rakip çetelerden dolayı bu işi yapamaz hale gelmiştik. Bursa’ya gittik. Orada da yapamadık. Eskişehir’i inceledik ki, son derece mutlu ve huzurlu bir kent. Binlerce okuyan genç ve bu gençlerin takıldığı bir çok mekan var. Tam da bizim işe uygun bir ortam olduğu için Eskişehir’e gelip yerleştik. Eskişehir bizim işlerimizi rahatlıkla yapmamız için bakir bir yerdi.”
***
Şimdi:
Ünlü araştırma şirketi Numbeo’nun, her yıl açıkladığı dünyanın en güvenli şehirleri listesinde Eskişehir bildiğiniz üzere onuncu sırada yer almış.
***
Listenin sonunda Venezuela'nın başkenti Karakas bulunurken, Türkiye’den Antalya 58, Bursa 72, İzmir 92, Ankara 159, İstanbul ise 229’uncu sırada yer almış.
***
Her ne kadar geçen yıla göre üç basamak gerilediysek de bu Eskişehir açısından son derece prestijli bir sonuç.
***
Ancak…
Bu tür haberlerin şehre kazandırdığı prestij kadar yaratabileceği de var.
Zira…
Huzurlu bir kent yukarıda verdiğimiz örnekten de anlaşılacağı üzere suç işlemeye meyilli insanlar için önemli bir cazibe merkezi olur!
Suç örgütleri “Eskişehir huzurluymuş, gidip oraya huzurlarını bozmayalım” falan diye düşünmez.
Tam tersine…
Huzurlu bir şehirde daha rahat suç işleme ortamı bulacaklarını düşünür.
***
O yüzden…
Şehrin huzuru ve huzurlu kalması için başta güvenlik kuvvetleri olmak üzere bu şehirde yaşayan her bireye büyük görev düşüyor…
Şehrin huzurunu, huzur bozmaya meyilli olan suçlulara bırakmamak, mücadeleyi hep birlikte vermek gerekiyor!

eskişehir-5

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

İYİ PARTİ KONGRESİN DE KİM KİMİ DESTEKLEMİŞ?

İYİ partide il kongresi geçtiğimiz hafta yapıldı.
Kongrede mevcut başkan Emine Edizgil Hüseyin Arabacı ile yarıştan galip çıktı.
***
İYİ parti kongresi bir anlamda partiyi seçimlere taşıyacak il başkan ve yönetimini belirleme açısından elbette önemliydi.
Öte yandan…
Aynı il kongresi İYİ partiden milletvekili aday adayı olacağı konuşulan isimler için de önem taşıyordu.
***
Parti çevresinde söylenilenlere bakılırsa, İYİ partiden Eskişehir milletvekili aday adayı olacağı konuşulan isimlerden Bahattin Şeker, Bilecik eski MHP milletvekili olması, yani hemşerisi olması nedeniyle kongrede il başkan adaylarından Hüseyin Arabacı’yı desteklemiş.
***
Yine aday adayı olacağı konuşulan isimlerden İbrahim Sayın da eski arkadaşı olması nedeniyle Hüseyin Arabacı’ya destek verirken, Nebi Hatipoğlu ise kongrede Emine Edizgil’e destek vermiş…
***
Aday adayı olacağı konuşulan bir başka isim Orhan Kesikoğlu ise “Siyasette her zaman delegenin takdiri benim tercihim olmuştur” diyerek, herhangi bir adaydan yana tavır almayıp, tarafsız kalmış…

iyi parti-1

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

BU SLOGANDA SIKINTI VAR SANKİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan hem seçim tarihini verdi hem de Cumhur İttifakının kullanacağı sloganı açıkladı.
***
Seçim büyük ihtimalle 14 Mayıs’ta yapılacak ve Cumhur İttifakının kullanacağı slogan da 73 yıl önce Demokrat Partinin kullandığı “Yeter Söz Milletindir” sloganı olacak.
***
Ancak bu sloganda biraz sıkıntı var sanki!
Zira…
Slogan nereden bakarsanız bakın rakibi yani “Millet İttifakı” nı çağrıştırıyor
***
Dahası bu sloganı kullanan Menderesin partisi halen Millet İttifakının içinde.
Hatta…
Menderes’i idama götüren darbenin sözcüsü MHP’nin kurucusu…
***
Tüm bunlar bir yana sloganın özellikle gençlere hitap etmesi gerekirken 73 yıllık bir olay üzerinden üretilmesi çok yanlış gibi…
***
Sonuç olarak:
Slogan bana sıkıntılı ve Millet İttifakına yarayacak bir slogan gibi geldi…