ORC Araştırma Şirketi, Türkiye'deki kadın belediye başkanlarıyla ilgili yeni bir anket yayınlamış.
Kadın belediye başkanlarının tanınma ve başarı oranlarının değerlendirildiği anket sonucuna göre Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanı Ayşe Ünlüce, Gaziantep, Tekirdağ ve Aydın'ın kadın belediye başkanlarının ardından yüzde 54.1 başarı oranıyla dördüncü olmuş.
***
Gaziantep büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin'in üç dönem milletvekilliği yapmasının ardından üçüncü dönem büyükşehir belediye başkanlığı yaptığı...
Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı Candan Yüceer'in iki dönem milletvekilliğinin ardından büyükşehir belediye başkanı seçildiği...
Aydın büyükşehir belediye başkanı Özlem Çerçioğlu'nun iki dönem milletvekilliğinin ardından dördüncü dönem büyükşehir belediye başkanlığı yaptığı düşünüldüğünde, siyasetin içinden gelmeyen ve sadece beş buçuk aydır görevde olan Ayşe Ünlüce'nin dördüncü sırada yer alması kısa sürede büyük mesafe aldığını gösteriyor.
***
Seçim öncesi aday olarak ismi seçmen nazarında karşılık bulan, seçildikten sonra da Türkiye Belediyeler Birliği Encümen üyeliği, Avrupa Belediyeler ve Bölge Konseyinin Siyasi komite üyeliği, Tarihi kentler Birliği ve Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi doğal üyeliği görevlerini üstlenen Ünlüce, siyaset ve belediyecilik alanlarında başarılı olacağının hem çabasını gösteriyor hem de sinyallerini veriyor sanki...
Bu tespiti bugünden yapmak elbette erken ama umarız tespitimizde yanılmayız...

KİME İSTERSENİZ SORUN...

İstediğiniz ekonomiste, istediğiniz mali müşavire, istediğiniz muhasebeciye sorun.
Olmadı…
Bir sanayici ya da ticaretle uğraşan bir tanıdığınız varsa da sorabilirsiniz.
Onu da bulamazsanız, sokağınızda bulunan bakkala sorun…
***
200 milyon lira borcu olup, karşılığında 2 milyon lira bile geliri olmayan bir ticarethanenin çoktan batmış olduğunu söyleyecektir.
Resmen battığı açık seçik görünmese bile, kayığın yarı beline kadar su içinde olduğunu ve batmasının kaçınılmaz bir gerçeği barındırdığını da ilave edecektir.
***
Eskişehirspor işte maalesef bu durumdadır.
Bu kayığın yeniden yüzer hale gelmesi için harcanması gereken para, yeni bir kayık’a yapılacak yatırımdan kat be kat fazladır.
***
Bu kayığın bu şartlar altında batması kaçınılmazdır.
Denizaltı özelliği taşımıyorsa, bu şartlarda bu kayıktan hayır beklemek her geçen gün daha da imkansız hale gelmektedir… 

VERİLİP DE TUTULMAYAN SÖZLERDE BU GÜN!

Tarih 13 Mart.
Yerel seçimlerin hemen öncesi.
Zamanın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Eskişehir'e geliyor.
***
Eskişehir'deki TOKİ konut projelerinde hak sahibi olan vatandaşlar kendisiyle görüşüp, içinde KDV oranları başta olmak üzere bazı uygulamalardan kaynaklı yaşadıkları mağduriyeti anlatmak istiyorlar.
***
Bakan Özhaseki, TOKİ mağdurlarının temsilcileri ile AK Parti il binasında yüz yüze görüşüyor.
Görüşmede, o tarihte AK Partinin büyükşehir belediye başkan adayı olan milletvekili Nebi Hatipoğlu ile İl Başkanı Gürhan Albayrak da var.
***
Görüşme tamamlanıyor, TOKİ'nin konut projesinde hak sahibi olan mağdurrlar adına görüşmeye katılan temsilciler parti binasından ayrılıyor.
***
Bunun hemen ardından hem milletvekili Nebi Hatipoğlu hem de İl Başkanı Gürhan Albayrak, sosyal medya hesapları üzerinden şu paylaşımı yapıyor:
 
***
Peki, TOKİ'den istekli olan vatandaşların başta KDV beklentileri olmak üzere tüm istekleri gerçekten karşılandı mı?
Karşılanmamış olsa gerek ki; dört etaptan oluşan konutların 1ve 2nci etapların hak sahiplerinden  yüzde 1 KDV alınırken, 3 ve 4 ncü etap hak sahiplerinden yüzde 10 KDV ödenmesi isteniyor!
***
Aynı tarihlerde başvuruda bulunup aynı tarihlerde yapılan kura ile hak sahibi olmalarına rağmen  1 ve 2nci etaplar yüzde 1 KDV öderken kendilerinden yüzde 10 KDV ödemesi istenen hak sahipleri mağduriyetlerini cimer dahil  kapı kapı dolaşarak anlatmaya çalışıyor!