Çocukluk anılarımda annemin, dedemin, anneannemin anlattıklarıyla çok sevdiğim, atalarımın memleketi Sivrihisar. Örfleri ve ananeleri, kendine özgü şiveleri, tadına doyum olmayan yemekleriyle,  çocukluk yıllarımda ziyarete gittiğimiz Ahmet dayı ve eşi Zehra halayla,  sert sivri kayaların üzerindeki saat kulesi dibinde rüzgarın sesini dinlediğim, o unutulmaz sessizliği, dinginliğiyle tarih kokulu bu kasabanın çok özel bir yeri vardır benim için. 

     Yıllar içinde oradaki akrabalarımız birer birer hayatlarını kaybettiler, dünya gailesi işte biz de gidemez olduk. Ama her Ankara yolculuğumuz sırasında, kenarından kıyısından geçerken anneme, “bak senin memleketin” deyip uzaktan sevgilerimizi ilettik oraya.

     Sivrihisar’a, belediyesine can korumacı arkadaşlarımla da birkaç kez gitmişliğim oldu. Oradaki ve çevresindeki sahipsiz sokak canlarıyla ilgili bir Rehabilite Merkezi kurmaktı dileğimiz. Uygun, terk edilmiş bir okul binası  vardı; biz Eskişehir Kent Konseyi olarak iç düzenlemesini, gerekli alet edavatını temin edecektik, hatta birkaç gönüllü veteriner de hizmete hazır olduklarını söylemişti. O zamanki Belediye Başkan ve yardımcısı önce projeye olumlu baksa da sonrasında nedense savsakladılar, kısacası yapılmasına onay vermediler. Çok üzülmüştük, oysa o tarihte o proje hayata geçirilebilseydi en azından bölgede sahipsiz hayvan sayısı popülasyonunda ciddi azalma olurdu. Ama olmadı, olamadı.

     Son yerel seçimlerde belediye başkanlığı el değiştirdi. Kendisini sosyal medyadan takip ettiğim Habil Dökmeci artık Sivrihisar’ın başkanı. Henüz ziyaretine gidemedik, ama bir “imdat çağrısı” üzerine telefonla konuşma imkanım oldu. Sivrihisar merkezinde, sokakta iyi insanlar tarafından sevilerek bakılan bir garip köpek için geldi o imdat çağrısı. Çok hastaymış, yerinden kımıldamıyormuş, ne yazık ki orada o cana el uzatacak bir Bakımevi olmadığından Eskişehir’e naklini istemekteydi beni arayan duyarlı kişi.

    Habil başkanımıza ulaştım hemen. Bana,  “gün içinde naklini belediyenin yaparak, Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezine gönderilmesini sağlayacağını” söyledi. Gerçekten de mesai bitmeden masum can Tepebaşı Merkezindeydi. Sağlığı ile ilgili ilk müdahalenin hemen yapıldığı ve tedavisinin devam edeceği söylendi bana.

     Habil Dökmeci başkanımıza tüm can dostları adına teşekkürlerimi iletiyorum buradan ve seçim vaadi olarak beyan ettiği hayvan sağlık merkezini biran önce hayata geçirmesini diliyor, dört gözle bu bağlamdaki muştulu haberlerini beklediğimiz de ilave etmek istiyorum. Hadi başkanım, Sivrihisar’ın merhametini gösterin cümle aleme, örnek olsun diğerlerine.