-Büyükşehir adayı ile ilgili bir anket çalışması yaptık. Üç bini aşkın kişiye "AK Partinin Eskişehir Büyükşehir adayı kim olsun?"diye sorduk. Sonuçlarını açıklamam doğru değil.
***
-Bunun dışında gerek yönetimimiz, gerek yürütme kurulumuz gerekse Meclis üyelerimiz arasında da bir yoklama yaparak "Aday kim olmalı?" diye sorduk. Sonuçları genel merkezimize soracağız. Bu bizden yapmamız istenilen bir görevdi. Kararı elbette genel merkezimiz ve Cumhurbaşkanımız verecek.
***
-Anket sonucu gerek bizim sorduğumuz gerekse sorduğumuz kişilerden özellikle gelen 8 isim ön plana çıktı. Bu 8 isim arasında bizzat aday adayı olan isimler de var, aday olacağını hissettiren ve aralarında eski milletvekilleri ve il başkanlarının bulunduğu isimler de var, bunların yanısıra partili olmayan ama kamuoyunda konuşulan isimler de var.
***
-Önümüzdeki seçimlerde büyükşehir adayımız muhtemelen bu 8 isim içinden biri olur diye tahmin ediyorum. Dışarıdan bir aday olmasına pek ihtimal vermiyorum...
***
-Seçimi kazanacak adayı varsa bulacağız. Aday belirlenmesine yönelik çalışmalar hızlandı. Muhtemelen Kasım ayının ortalarına kadar belediye Başkan adaylarımız belirlenmiş ve isimleri ilan edilmiş olur.
***
-Partide en çok aday adayı Odunpazarı bölgesinde var. Odunpazarı aday adayı sayısının çok olmasını, en zayıf halka olarak oranın görülmesine bağlıyorum.
***
-Seçimlerde belediyelerin tamamını alma konusunda tabi ki iddialıyız ama bu günden Büyükşehir ve hatta iki büyük ilçe belediyelerinde meclis çoğunluğunu alacağımızı şimdiden söyleyebilirim.
***
-Parti içinde hiçbir sıkıntı yok. İki vekilimiz iyi anlaşıyor. Vekillerimizle ben ve yönetimimiz, dolayısıyla tüm teşkilat uyum içinde.
***
-Yukarıdaki sözler AK Parti il Başkan Süleyman Reyhan'a ait.
Büyükşehir adaylarının muhtemelen yapılan anketlerde de ön plana çıkan 8 isim arasından biri olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyor...
***
Kendisi ankette öne çıkan 8 ismin kimler olduğunu ve yapılan  anket sonucunda en çok hangi ismin ön plana çıktığını açıklamasa da, yapılan ankette sorulan 8 isim arasında Celalettin Kesikbaş, Nadir Küpeli, Nabi Avcı, Murat Mercan, Hasan Basri Yalçın, Hasan Mandal, Dündar Ünlü, Metin Güler, Erol Ayyıldız gibi isimler olduğu konuşuluyor...
süleyman-2
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

SAĞLIKTA MÜDÜRLÜK BİLMECESİ...

Uğur Bilge...
Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde  öğretim üyesiydi.
Kurumlar arası yapılan sözleşme sonucu 6 yıl önce sağlık müdürlüğü görevine getirildi.
Bu 6 yıl içinde Eskişehir'e yapılan iki büyük hastanenin(Şehir ve Yunus Emre hastaneleri) ihalelerini yapmaktan tutun da faaliyete geçmelerine kadar tüm aşamalarında sorumluluk sahibiydi.
***
Yaşanılan pandemi döneminde yoğun ve yorucu bir süreci sağlık çalışanları arkadaşlarıyla birlikte başarılı bir şekilde yönetti.
Benim hatırladığım bu süreçte üç kez covid'e yakalandı.
***
Kurumlararası imzalanan sözleşmesinin süresi doldu ve geçtiğimiz günlerde sağlık müdürlüğü görevinden ayrılarak, kadrosunun bulunduğu Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeliğine geri döndü.
***
Altı yıllık görev süresine baktığımızda, arkasında iyi ve başarıyla hatırlanacak bir görev dönemi bıraktı.
***
Şimdi, Uğur Bilge'nin üniversitedeki görevine dönmesiyle boşalan sağlık müdürlüğü koltuğuna isim aranıyor.
Bu ismin büyük ihtimalle Şehir Hastanesi başhekimi Yaşar Bildirici olacağı hatta atamasının bile yapıldığı konuşuluyordu.
Ancak, vali önceki gün Uğur Bilge'den boşalan koltuğa Dr. Turhan Sulhan'ı vekaleten görevlendirdi.
Söylenenlere bakılırsa, Şehir Hastanesi'nin aynı zamanda araştırma hastanesi olması nedeniyle başhekiminin akademisyen olması zorunluluğunun işleri karıştırdığı, Şehir Hastanesin'e akademisyen bir başhekim ismi henüz bulunamadığı için Bildirici'nin sağlık müdürlüğüne getirilmesinin uzadığı konuşuluyor...
sağlık-1
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

BUNUN ORTASI YOK ARTIK!

-Belirsizlikten karar çıkartma becerisine sahip.
-Teknik metinleri analiz edebilecek İngilizce bilgisi olan.
-Veritabanı sistemlerine yetkin…
-Bulut projelerinde kod yazmış.
-Stratejik vizyon oluşturma konusunda uzman.
-Test otomasyonu geliştirme konusunda deneyim sahibi.
-Raporlama ve sunum konusunda yetenekli.
***
Yukarıda saydıklarımız, sayıları az olsa da  çeşitli iş ilanlarında, işe alınacaklardan istenilen niteliklerden bazıları…
Bunlarla birlikte olması istenilen bilgisayar yazılım programlarının isimlerini yazmıyoruz bile…
***
Göreceğiniz üzere işsizliğin tavan yaptığı ülkede, var olan işler için de son derece nitelikli insanlar aranıyor.
Bu şunu gösteriyor,
öyle bir noktaya geldik ki, nitelikli bir eğitim ve üzerine konulmuş nitelikli bir donanım yoksa, ortalama bir üniversite bitirmiş olmanın da hiçbir önemi yok…
***
Çalışan talebinde öyle bir noktaya gelindi ki; ya çok nitelikli insanlar ya da hiçbir niteliği olmayan insanlara ihtiyaç duyuluyor.
Ortası yok…

çalışan
,,,,,,,,,,